Bani.md

Primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de raioane vor avea plăți de stimulare de până la 50% din salariu

Primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de raioane vor avea plăți de stimulare de până la 50% din salariu

Persoanele care deţin funcţii de demnitate publică în cadrul administraţiei publice locale ar putea beneficia de plăţi de stimulare. Inițiativa aparține unui grup de deputați și a fost examinată, în cadrul ședinței de astăzi, a Parlamentului și votată, în I lectură.

Proiectul prevede ca primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de raioane să poată beneficia de plăţi de stimulare, în mărime de până la 50 la sută din salariul lunar. Plăţile urmează a fi achitate pentru timpul efectiv lucrat, proporţional salariului lunar stabilit.

Totodată, se propune ca personalul care efectuează deservirea tehnică şi asigură funcţionarea autorităţilor administraţiei publice locale să poată beneficia de plăţi de stimulare în mărime de până la 15 la sută din salariul de funcţie.

Noile modificări acordă Consiliilor raionale şi locale dreptul de a majora salariile angajaţilor unităţilor sferei sociale din localităţile rurale şi oraşe din contul veniturilor suplimentare obţinute la executarea bugetului local, în proporţie de până la 20 % din salariul de bază.

Potrivit autorilor, scopul proiectului este de a atrage şi menţine tinerii specialişti în localitățile rurale, precum și sporirea atribuţiilor de autogestiune a bugetelor locale.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000