Primele detalii despre „Asociația Companiilor Petroliere”: Cine sunt fondatorii și cine o conduce

03 Sept. 2021, 13:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
03 Sept. 2021, 13:07 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Asociația patronală a Companiilor Petroliere a fost fondată recent (Detalii AICI). Bani.md a solicitat Asociației informații referitor la structura acesteia și cine sunt companiile membre ale acesteia.

Consiliul de Administrare  are următoarea componenţă:

  1. Alec IGNAT, Director general Î.M. “Tirex Petrol” SA
  2. Dumitru NAZARIȘIN, Director adjunct Gloria-Qvarc SRL
  3. Florin MANOLE, Director pe logistică „FOX PETROL” S.R.L
  4. Mihai CRACIUN, fondator PETROCUB&CO SRL
  5. Rafig ALIYEV, Director general Î.C.S. „BEMOL Retail” S.R.L.
  6. Veronica GRIGORAȘ, fondator Vero Nadina SRL.

Președinte al „ACP”  și președinte al Consiliului de Administare, pe un mandat de 1 ani a fost numit Andrian BORȘ, iar Director executiv al „ACP”, pe un mandat de 3 ani, a fost numită Ariana DERMENJI.

În prezent, membri ai Asociației sunt și companiile fondatoare. Conform statutului, „Membrii Asociației sunt persoane juridice a căror activitate este legată, în principal, de sectorul industriei petroliere a Republicii Moldova și de prestarea serviciilor, care nu contravin  scopurilor prezentului Statut. Cererea de primire a membrilor noi în rândurile Asociaţiei se aprobă de către Consiliul de Administraţie cu majoritatea simplă de voturi din numărul celor prezenţi.

Statutul de membru este dobândit de solicitant din momentul aprobării hotărârii Consiliului de Administraţie, fapt consemnat în procesul verbal al şedinţei Consiliului de Administraţie al Asociaţiei.

„Invităm participanții la piata prodselor petroliere, în special proprietari ai stațiilor să aplice la calitatea de membri ai asociației, pentru a putea elabora poziții comune în cooperare cu membrii săi, pe subiecte de interes comun, acționând ca un partener de încredere pentru toate părțile interesate; promova o concurenţă loială în activitatea economice şi în relaţiile dintre membri, care să asigure condiţii egale fiecăruia precum și  dezvoltarea durabilă a industriei petroliere moldovenești.”, a declarat Ariana Dermeni pentru bani.md.

Bani.md amintește că scopul general al Asociației patronale constă în asistarea membrilor acesteia în capacitatea lor de patroni prin acordarea de servicii şi consultaţii, promovarea, susținerea și apărarea intereselor economice, tehnice și juridice ale membrilor Asociației în relațiile cu autoritățile publice, cu sindicatele, precum şi cu oricare alte organizaţii neguvernamentale, atât în plan național cât și internațional, în conformitate cu legislația Republicii Moldova și actele normative în vigoare, contribuind la oferirea cadrului de lucru necesar pentru a facilita cooperarea între participanții la piața produselor petroliere din Republica Moldova, precum și cu instituțiile statutului în acest sens. Totodată, contribuind în mod constructiv și pro-activ la dezvoltarea durabilă a industriei petroliere moldovenești, precum și în mod responsabil si inteligent, prin coordonare și conlucrare la creșterea economică și socială a țării, păstrîndu-și integritatea, precum și în scopuri ce nu contravin legislaţiei, inclusiv reglementărilor liberei concurenţe.

Printre obiectivele ACP, se regaseste, participarea, în colaborare cu partenerii de dialog social, la elaborarea proiectelor de acte legislative şi alte acte normative, contribuind astfel la elaborarea şi implementarea strategiilor de dezvoltare a economiei naţionale şi a activităţilor economice.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă.

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Toţi cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Până în prezent în această ţară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia sa de 10,7 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Italia a început de asemenea luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aştepta concluziile EMA.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală