Primul hotel in spațiu va fi inaugurat in 2025. Ce experiențe le oferă turiștilor (VIDEO)

Stația Von Braun va fi un hotel de lux care va sfida legile gravitației. Investitorii vor să le ofere turiștilor experiențe unice și speră să le ofere posibilitatea să iasă în spațiu și să exploreze alte stații spațiale sau chiar Luna.

Stația Von Braun va fi un hotel de lux care va sfida legile gravitației. Investitorii vor să le ofere turiștilor experiențe unice și speră să le ofere posibilitatea să iasă în spațiu și să exploreze alte stații spațiale sau chiar Luna.

Planurile sunt că până în 2025 să construiască primul hotel în spațiu, care se va numi Von Braun Rotating Space Station, scrie robbreport.com.

"Prin acest proiect le oferim turiștilor opțiunea de a alege să călătorească în spațiu, în următoarea vacanță. E la fel că atunci când își aleg să plece în croazieră sau la Disney World", a declarat Tim Alatorre, arhitectul hotelului.

Bazat pe un concept dezvoltat în anii '50 de Wernher von Braun, hotelul spațial va fi, practic, o structura rotundă, rotativă, cu aproape 200 de metri în diametru, care va crea o forță gravitațională similară cu cea simțită pe Luna. Hotelul va folosi o tehnologie asemănătoare cu cea utilizată pe Stația Spațială Internațională, însă gravitația ei artificială va face că sejururile să fie mult mai plăcute.

Stația va avea 24 de module individuale, echipate cu sisteme de suport și spații de dormit. Fundația Gateway se așteaptă că hotelul să fie locuită de circa 400 de oameni și intenționează să vândă modulele că reședințe private, să le închirieze guvernelor pentru programele de cercetare, iar spațiul rămas să îl transforme într-un hotel de lux.

Investitorii spun că stația va avea aceleași servicii precum orice hotel de lux din New York, Tokyo sau Paris. Turiștii vor avea acces la restaurante, baruri, concerte, proiecții de filme și seminarii educative, la fel cum se întâmplă și pe vasele de croazieră. Reprezentanții Fundației au mai transmis că hotelul va putea să gestioneze 100 de vizitatori pe săptămâna.

În plus, hotelul va fi dotat cu spații care sfidează legile gravitației. Concret, turiștii se vor putea antrena pe un teren de baschet unde gravitația va fi foarte mică, vor putea face sărituri la trambulină sau vor putea face escalada în locuri special amenajate.

Pentru o experiență autentică, investitorii spre să le poată oferi turiștilor posibilitatea să iasă în spațiu și să exploreze alte stații spațiale sau chiar Luna.

Hotelul Von Braun este doar prima parte din planul pe care Fundația Gateway vrea să îl dezvolte pentru a găzdui oameni în spațiu. Până în 2030, compania vrea să plaseze pe orbită alte două stații spațiale, care să poată primi circa 10.000 de turiști în fiecare an.

Fundația Gateway nu este singură care vrea să trimită oameni în spațiu. SpaceX, deținută de Elon Musk, și Virgin Galactic, compania lui Richard Branson, au făcut deja progrese în acest sens. Mai mult decât atât, compania lui Musk a semnat deja primul contract cu un civil pe care îl va trimite în călătorie în jurul Lunii. Potrivit informațiilor din media, viitorul turist spațial este un milionar japonez care ar fi plătit în jur de 150 de milioane de dolari.

Alte stiri

Joburi de viitor: (17) Eticist al robotului

Eticienii sunt experți în etică. Atunci când o nouă tehnologie sau scenariu implică metode și aplicații emergente și controversate în care există implicații etice sau morale, unui eticist i se solicită frecvent să ofere contribuții.

Joburi de viitor: (16) Programator de computer cuantic

Calculatoarele cuantice utilizează stări cuantice atomice în dispozitive cu temperatură foarte scăzută, folosind mai multe raze laser, cu interacțiuni la nivelul atomilor individuali.

Lipsă de fructe și legume în supermarketurile britanice. Efectele ieșirii din EU

După ce a fost semnat acordul Brexit, mai multe schimbări au intrat în vigoare, printre care și modificări vamale. La apropae două săptămâni după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, efectele sunt vizibile în supermarketurilr britanice. De asemenea, șoferii de camioane din UE sunt obligați să aștepte și zile întregi pentru a avea toate actele în regulă.

De ce cresc prețurile la produsele petroliere? Răspuns de la Veaceslav Ioniță

Mai multe companii au anunțat majorarea prețurilor la produsele petroliere. Benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 17,10 lei, motorina –14,45 lei, iar prețul mediu al gazului lichefiat constituie 10,10 lei.

Ultimele ȘTIRI

Joburi de viitor: (17) Eticist al robotului

Eticienii sunt experți în etică. Atunci când o nouă tehnologie sau scenariu implică metode și aplicații emergente și controversate în care există i...

Joburi de viitor: (16) Programator de computer cuantic

Calculatoarele cuantice utilizează stări cuantice atomice în dispozitive cu temperatură foarte scăzută, folosind mai multe raze laser, cu interacți...

Lipsă de fructe și legume în supermarketurile britanice. Efectele ieșirii din EU

După ce a fost semnat acordul Brexit, mai multe schimbări au intrat în vigoare, printre care și modificări vamale. La apropae două săptămâni după i...

De ce cresc prețurile la produsele petroliere? Răspuns de la Veaceslav Ioniță

Mai multe companii au anunțat majorarea prețurilor la produsele petroliere. Benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 17,10 lei, motorina –14,45 ...

Carburanții, mai scumpi. Benzina A 95 și-a majorat prețul cu peste 1,5 lei

Prețul carburanților este în creștere. Unele stații de alimentare au afișat astăzi noapte prețuri mai mari la motorină, benzină și gaz lichefiat.

Vezi toate știrile