Primul salariu al Olgăi Țăpordei – 800 de lei. De ce astăzi și permite să vorbească atât de relaxat despre mii de euro

11 Iul. 2021, 11:22
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
11 Iul. 2021, 11:22 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Primul salariu pe care l-a avut Olga Țăpordei, femeie de afaceri, consultant în crearea brandului personal și domeniul HoReCa a fost de doar 800 de lei. Despre asta a votbit în cadrul unui interviu oferit bloggerului Dorin Galben.

Totuși, Olga Țăpordei vorbește astăzi foarte relaxat despre conractele de mii de euro pe care le semnează în consultanță.

Întrebată de Dorin Galben, cum de reușește să fie într-atât de încrezută, Țăpordei a explicat următoarele:

Dorin Galben: Și tu acum ești pe contract?

Oga Țăpordei: Da!

Dorin Galben: Dar tu vorbești foarte relaxat despre bani. Nu îți este incomod.

Olga Țăpordei: Dar de ce să îmi fie incomod?

Dorin Galben: La noi am văzut foarte mulți oameni care se incomodează ca altcineva să nu creadă că câștigă prea mult… Că este prea bogat. Că prea mulți bani ia pentru servicii care nu sunt atât de costisitoare.

Olga Țăpordei: Dorin, primnul meu salariu a fost de 800 de lei. Eu am muncit ca să ajung unde sunt momentan. Da, asta nu înseamnă că eu prestez cele mai perfecte servicii. Piața este plină. Am și eu clienți nemulțumiți, am și eu gafe în ceea ce fac. Până la urmă, fiecare își știe prețul. Fiecare înțelege care este impactul serviciilor pe care el le prestează. 

Anterior, Olga Țăpordei a vorbit în cadrul unui interviu pentru Olga Iftodii (If to talk) că valoarea consultanței pe care ar oferă ar fi evaluată la mii de euro lunar, în funcție de întreg spectrul de servicii oferite.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală