Bani.md

Proceduri cadastrale simplificate! De astăzi Agenția Servicii Publice exclude necesitatea prezentării anumitor documente

Proceduri cadastrale simplificate! De astăzi Agenția Servicii Publice exclude necesitatea prezentării anumitor documente

Începând de astăzi, 17 aprilie 2018, s-a exclus necesitatea prezentării unor documente la prestarea serviciilor cadastrale pentru cetățenii solicitanți de servicii publice.

Este vorba despre actul justificativ al organului de înregistrare a actelor de stare civilă privind schimbarea numelui pentru persoanele fizice și a certificatelor de căsătorie sau divorț dacă informația este inclusă în Registrul de stat al populației. În cazul persoanelor juridice nu este necesară prezentarea deciziei de înregistrare și a extrasului din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali, care costă între 110 și 440 de lei în funcție de timpul de prestare a serviciului. Conform noilor reglementări, registratorul din domeniul cadastrului va extrage informaţia necesară din sistemele informaţionale de stat.

Menționăm că, anterior, în cazul necorespunderii datelor din actul de identitate cu datele din documentul ce confirmă dreptul de proprietate persona fizică urma să prezinte registratorului actul justificativ al organului de înregistrare a actelor de stare civilă privind schimbarea numelui, iar în cazul solicitării serviciilor de înregistrare de către persoanele juridice acestea trebuiau să prezinte extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali sau decizia de înregistrare.

Totodată, din luna martie 2018, la înregistrarea de stat a persoanelor juridice cât şi la înregistrarea modificărilor în Registrul de stat al persoanelor juridice nu este necesar prezentarea extrasului din Registrul bunurilor imobile, costul căruia este de 51 de lei.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000