Profitul băncilor, mai mic cu 35% față de acum un an. TOP 10 bănci care au înregistrat cele mai bune rezultate

Profitul băncilor comerciale din Moldova este în scădere cu peste 35% față de acum un an, arată datele publicate de Banca Națională a Moldovei, referitor la profitul net pentru perioada ianuarie-septembrie.

Profitul băncilor comerciale din Moldova este în scădere cu peste 35% față de acum un an, arată datele publicate de Banca Națională a Moldovei, referitor la profitul net pentru perioada ianuarie-septembrie. 

Profitul net al băncilor din Moldova, în lunile Ianuarie-Septembrie 2020, a constituit 1 mlrd 150,1 mln lei,  față de 1 miliard 771 milioaneîn aceeași perioadă a anului 2019. 

Potrivit Băncii Naționale, peste 85 la sută din total profit, în valoare de 998,1 milioane de lei, a fost obținut de patru bănci comerciale și anume: Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank și Mobiasbanca - OTP Group. 

TOP bănci comerciale, după profitul înregistart în primele nouă luni ale anului 2020: 

 1. Moldova- Agroindbank - 465,38 milioane lei;
 2. Moldindconbank - 280,78 milioane lei;
 3. Victoriabank - 168,87 milioane lei;
 4. Mobiasbanca - OTP Group - 83,04 milioane lei;
 5. FinComBank - 43,9 milioane lei;
 6. Energbank - 32,05 milioane lei;
 7. BCR Chișinău - 19,44 milioane lei;
 8. ProCreditBank - 19,05 milioane lei;
 9. Eximbank - 15,78 milioane lei;
 10. Comertbank - 11,68 milioane lei;
 11. EuroCreditBank - 10,08 milioane lei.

Activitatea băncilor comerciale din primele trei trimestre a fost afectată și de pandemie, majoritatea instituțiilor bancare oferind condiții  speciale la achitarea creditelor atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. 

Alte stiri

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcția de Președinte a fost ales cu vot unanim dl. Stanislav Rusu, directorul Societății pe Acțiuni ”TRACOM”.

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau reutilate din transport marfar în transport pentru pasageri. De asemenea, noua lege creează condiții pentru abuzuri și evaziuni fiscale.

Ultimele ȘTIRI

Moldindconbank a lansat primul bancomat full contactless din țară!

PRIMUL BANCOMAT FULL CONTACTLESS DIN MOLDOVA

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcți...

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau r...

Victor Pușcaș: Dreptul la Internet trebuie să fie stipulat în Constituția Republicii Moldova

DREPT CONSTITUȚIONAL

17,5 milioane Euro vor fi oferite de BERD și MAIB pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii din țară

MAIB ȘI LINIA DE CREDITARE EU4BUSINESS-BERD

Vezi toate știrile