Profitul net al Tesla depășește pentru prima dată 1 miliard de dolari

27 Iul. 2021, 09:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2021, 09:45 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

În perioada de raportare, profiturile Tesla au crescut de zece ori comparativ cu al doilea trimestru al anului 2020.

Producătorul de vehicule electrice Tesla Inc. în al doilea trimestru al acestui an a câștigat 1,14 miliarde dolari sau 1,02 dolari pe acțiune.

Este pentru prima dată când venitul net al companiei depășește 1 miliard de dolari.
În perioada de raportare, profitul Tesla a crescut de zece ori comparativ cu al doilea trimestru al anului 2020 (104 milioane dolari sau 0,10 dolari pe acțiune). Profitul ajustat a crescut de la 0,44 dolari la 1,45 dolari pe acțiune, a declarat compania într-un comunicat de presă. Veniturile au crescut cu 98% la 11,96 miliarde de dolari (față de 6,04 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut), scrie CNBC.

Tesla a prezentat cel mai rapid EV în iunie. Noua versiune a mașinii electrice Model S se numește Plaid. Poate ridica o viteză de aproape 100 km / h în două secunde și, în general, poate atinge viteze de până la 320 km / h.

Veniturile totale din industria automobilelor s-au ridicat la 10,21 miliarde de dolari, din care doar 354 milioane de dolari, aproximativ 3,5%, proveneau din vânzările de credite de reglementare. Este un număr mai mic pentru credite decât în ​​oricare dintre cele patru trimestre precedente. Marjele brute ale autovehiculelor au fost de 28,4%, mai mari decât în ​​oricare dintre ultimele patru trimestre.

Tesla a raportat deja livrări (cea mai apropiată apropiere de vânzări) de 201.250 vehicule electrice și producție de 206.421 vehicule totale, în trimestrul încheiat la 30 iunie 2021.

Compania a raportat, de asemenea, venituri de 801 milioane dolari din activitatea sa de energie, inclusiv fotovoltaice solare și sisteme de stocare a energiei pentru case, companii și utilități, o creștere de peste 60% față de trimestrul trecut.

Deși Tesla nu dezvăluie câte unități de stocare a energiei vinde în fiecare trimestru, în ultimele săptămâni, CEO-ul Elon Musk a declarat, în instanță, că compania va putea produce cel puțin 30.000 până la 35.000 în cel mai bun caz în trimestrul actual, dând vina pe întârzierea cipului. lipsuri.

Tesla a raportat, de asemenea, 951 milioane de dolari în servicii și alte venituri. Compania operează acum 598 de magazine și centre de servicii și o flotă de servicii mobile, care include 1.091 de vehicule, o creștere de doar 34% față de acum un an. Aceasta se compară cu o creștere de 121% a livrărilor de vehicule de la an la an.

O depreciere de 23 de milioane de dolari legată de valoarea deținerilor sale bitcoin a fost raportată ca o cheltuială operațională la „Restructurare și altele”.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 08:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2021, 08:08 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru că tinerii moldoveni pleacă în număr mare la facultăți de top din Europa, o parte din universitățile din țară se orientează către țări îndepărtate precum India, Siria, Iordania.

”Anual Republica Moldova câştigă circa o sută de milioane de dolari datorită studenţilor străini care învaţă la noi în ţară. Cifra este de patru ori mai mare decât zece ani în urmă”, a declarat economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, la emisiunea săptămânală de analize economice.

În Republica Moldova, în prezent la universităţi învață circa 4600 de studenţi străini față de 1200 de studenți acum zece ani. „Este o cifră considerabilă ţinând cont de faptul că la noi numărul de studenţi scade dramatic în fiecare an. Acest lucru fiind motivat de factorul demografic şi de migraţie, dar şi faptul că mulţi studenţi aleg să înveţe în străinătate. Or, studenţii străini ajută ca sistemul educaţional din ţară să rămână pe linia plutire”, a explicat Ioniță.

În funcție da țara de proveniență, cei mai mulți studenți străini care învață în Republica Moldova sunt din România, Israel, India, Ucraina, Siria şi Iordania.

În 2020, cei mai mulţi studenţi sunt din România – 2125 de studenţi, originari din Israel, în 2015, în ţara noastră au venit la studii 2040 de tineri, iar pe locul trei este India 605 studenţi. Ucraina, Siria și Iordania au fost în top acum 20 de ani și care au înregistrat cea mai mare scădere.

În anul de studii 2020/21, rețeaua instituțiilor de învățământ superior este formată din 24 unități, inclusiv 16 instituții de stat (cu 2 unități mai puține față de 2019/203) și 8 instituții private (cu 1 unitate mai puțin față de 2019/204). Majoritatea instituțiilor de învățământ superior își au sediul în municipiul Chișinău – 20 unități, câte 1 unitate – în municipiile Bălți, Cahul, Comrat și orașul Taraclia.

În anul de studii 2019-2020, în Republica Moldova numărul de persoane la studii superioare de licenţă şi master a fost de 56,8 mii de persoane, adică cu 3,8 mii de studenţi mai puţini comparativ cu anul de studii 2018-2019, arată datele Biroului Național de Statistică.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală