Bani.md

Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție promovat în orașele de top din punct de vedere economic din Republica Populară Chineză

Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție promovat în orașele de top din punct de vedere economic din Republica Populară Chineză Foto: sputnik.md

Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție este promovat, în perioada 22-27 martie 2019,  în orașele de top din punct de vedere economic din Republica Populară Chineza, de către Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu și Vicedirectorul Agenției Servicii Publice, Directorul Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție, Iulia Petuhov.

Campania de promovare are drept scop familiarizarea potențialilor agenți și aplicanți ai Programului din China cu oportunitățile economice și investiționale oferite de Republica Moldova, precum și conceptul Programului.

Evenimentul de lansare media a campaniei a avut loc la data de 22 martie la Hong Kong, cu participarea a circa 50 reprezentanți de top ai media, precum și potențiali aplicanți ai Programului din regiune. Totodată, la data de 22 martie, a avut loc primul eveniment de promovare a Programului, desfășurat în orașul Shenzhen, la care au participat circa 100 potențiali aplicanți ai Programului.

Potrivit lui Vitalie Iurcu, în ultimii ani, Republica Moldova a demonstrat o creștere economică considerabilă și sustenabilă grație reformelor implementate în domeniul antreprenoriatului, fapt reflectat în clasamentele internaționale de profil, precum Doing Business, Competitiveness Index și Moody's. 

„Pe de o parte, oportunitățile oferite de economia națională și de pașaportul Republicii Moldova reprezintă aspectele cheie ce transformă Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție într-un program competitiv la nivel regional. Pe de altă parte, Programul, având la bază un proces stringent de verificare a reputației economice și financiare a aplicanților, vine să asigure surse de venit adiționale pentru economia națională, vărsate în Fondul de Investiții Publice și utilizate ulterior întru implementarea proiectelor naționale strategice în interesul cetățenilor de rând a Republicii Moldova", a declarat Secretar de Stat,  Vitalie Iurcu. 

Ministerul Economiei și Infrastructurii menționează că evenimentele vor continua în orașele Beijing, Shanghai și Qindao.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000