Bani.md

Programul „Prima Casă” va fi funcțional din luna martie. Funcționarii publici ar putea avea anumite facilități

Programul „Prima Casă” va fi funcțional din luna martie. Funcționarii publici ar putea avea anumite facilități foto: stirinationale.eu

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a anunțat că Programul ”Prima Casă” va fi operațional începând cu luna martie. Politicianul a declarat în cadrul unui briefing de presă că a solicitat o campanie amplă de informare la acest subiect, menționând totodată că funcţionarii ar putea să beneficieze de anumite facilităţi în cadrul acestui program.

”Programul ”Prima Casă” este o inițiativă mult așteptată de cetăţeni, este în fază finală de elaborare și de luna viitoare va deveni funcțională. Am solicitat colegilor din Guvern să lanseze o campanie de informare a acestui proiect. Care sunt condițiile, cine poate beneficia și toate celelalte detalii de care trebuie cetățenii să știe. Noutatea ar fi că am cerut colegilor din departamentul economic a PDM să găsească soluții la acest subiect și pentru funcționarii publici”, a declarat Vlad Plahotniuc.

În acest context, Vlad Plahotniuc a a declarat că a venit cu o solicitare către Guvern pentru a avea o comunicare activă cu băncile comerciale, pentru a reduce la maxim birocrația.

”Am cerut colegilor din Departamentul Economic al PDM, dar și specialiștilor din Guvern să facă o analiză a modului în care, prin intermediul acestui program, am putea veni cu anumite facilități suplimentare pentru funcționarii publici. Ne dorim să găsim soluții cât mai eficiente de a-i promova și a-i motiva să lucreze în continuare în sistemul de stat, dar și să atragem cât mai mulți tineri în acest sector. Mă refer la achitarea de către stat a unei părți importante din prețul imobilului achiziționat. Urmează ca mărimea acestei parți, care va fi achitată de stat, s-o comunicăm după ce vor fi făcute toate evaluările necesare”, a declarat liderul PDM.

Amintim că la sfârșitul anului trecut, proiectul de lege a Programului de stat „Prima casă” a fost votat în lectură finală de către deputați. Proiectul prevede procurarea aparatamentelor și caselor de locuit pe teritoriul Republicii Moldova, în special, pentru familiile tinere, membrii cărora nu au depășit vârsta de 45 de ani, sunt angajați în câmpul muncii și au venituri oficiale.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000