Bani.md

Proiectul pentru care s-a întrunit Guvernul la 9 dimineața fară a anunța presa

Proiectul pentru care s-a întrunit Guvernul la 9 dimineața fară a anunța presa

Guvernul Republicii Moldova a adoptat proiectul înaintat de Ministerul Finanțelor privind modificarea Hotărârii cu privire la declararea mărfurilor de către agenții economici din raioanele de est ale țării. Ședința a avut loc astăzi dimineață și nu a fost anunțată public, scrie Realitatea.md.

Hotărârea Guvernului nr. 1001 a fost adoptată în 2001 în scopul combaterii contrabandei, prevenirii încălcării regulilor vamale, controlării şi evidenţierii conforme a tranzacţiilor economice externe, precum şi pentru promovarea unei politici vamale corelate cu obligaţiile internaţionale ale ţării.

Potrivit deciziei Cabinetului de miniștri, hotărârea se va completa cu punctul 5, care va avea următorul cuprins: „Prevederile prezentei hotărâri au efect asupra raporturilor juridice care au apărut începând cu 27 septembrie 2001”.

Totodată, Guvernul a hotărât că plățile percepute în condițiile Hotărârii și încasate până la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri nu se vor restitui.

Potrivit Ministerului Finanțelor, proiectul este elaborat în scopul unificării procesului de implementare a politicilor vamale, fiind incluși toți agenții economici sub incidența hotărârii Guvernului nr. 1001/2001.

Proiectul prevede stabilirea cu exactitate a perioadei și condițiilor aplicabile agenților economici din raioanele de este ale RM înregistrați la Agenția Servicii Publice la realizarea procedurilor de declarare și vămuire a mărfurilor introduse/scoase de pe teritoriul vamal al țării.

După aprobarea proiectului nu va fi necesară amendarea altor acte normative.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor nu au justificat de ce proiectul a fost adoptat anume astăzi, în cadrul unei ședințe neplanificate.

Vezi AICI cum au comentat decizia reprezentanții Guvernului.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000