Bani.md

Promitea rapoarte de testare tehnică a mașinilor și permise de conducere! Un bărbat din Ștefan Vodă riscă 5 ani de închisoare

Promitea rapoarte de testare tehnică a mașinilor și permise de conducere! Un bărbat din Ștefan Vodă riscă 5 ani de închisoare Foto simbol

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui locuitor al raionului Ştefan Vodă învinuit de trafic de influenţă şi fals în acte.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în aprilie 2016, inculpatul, susţinând că are influenţă asupra examinatorilor din cadrul Departamentului Înregistrare şi Identificare a Mijloacelor de Transport şi a Conducătorilor Auto al Întreprinderii de Stat „CRIS Registru”, a pretins de la o persoană 350 EURO. Pentru această sumă, inculpatul se angaja să influenţeze examinatorii la adoptarea unei decizii favorabile la primirea examenelor auto. Câteva luni mai târziu, inculpatul a primit suma pretinsă.

În luna iulie a aceluiaşi an, învinuitul, susţinând că are influenţă asupra directorului unei şcoli auto din ţară, a pretins şi acceptat de la aceeaşi persoană 700 lei, pentru a-l determina pe director să elibereze un certificat care confirmă petrecerea suplimentară a orelor de instruire auto, fără ca persoana să participe la cursurile menţionate.

În cadrul urmăririi penale s-a mai stabilit că, în perioada 2015 - 2016, deţinând ilegal ştampila unui expert testare tehnică a perfectat proiectul raportului de verificare tehnică a unui vehicul pe formularul căruia a aplicat ştampila menţionată. Mai mult ca atât, ultimul a pregătit blancuri de informaţii care urmau a fi imprimate pe rapoartele de verificare tehnică a vehiculului pentru 18 mijloace de transport.

De asemenea, deţinând ilegal o altă ştampilă a unei firme, acesta a perfectat blancuri – proiecte a actelor referitor la exercitarea lucrărilor de montare a utilajului-gaz comprimat la automobil pentru anul 2016 fără a indica în acestea careva date de identitate a persoanelor solicitante sau a mijloacelor de transport din numele firmei şi pe care a aplicat ştampila acesteia.

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul, în vârstă de 30 de ani, riscă o pedeapsă de până la 5 ani închisoare.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000