Bani.md

Promitea un salariu bun în Istanbul! O moldoveancă, bănuită de proxenetism, prinsă în flagrant în timp ce ducea o tânără în Turcia

Promitea un salariu bun în Istanbul! O moldoveancă, bănuită de proxenetism, prinsă în flagrant în timp ce ducea o tânără în Turcia

Polițiștii de frontieră de comun cu procurorii au reușit să identifice și să rețină în flagrant o tânără moldoveancă, bănuită de proxenetism. În timpul reținerii, aceasta însoțea o altă conațională pe care a racolat-o de pe rețelele de socializare.

Potrivit informațiilor Poliției de Frontieră, tânăra identifica fetele pe rețelele de socializare și le îndemna la practicarea prostituției în orașul Istanbul, Turcia, convingându-le că activitatea lor va fi bine plătită. 

Ca urmare, în data de 18 mai curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost creat un filaj al acțiunilor moldovencei, care reușiseră să identifice o victimă și împreună urmau să ajungă în Turcia. Persoanele în cauză s-au prezentat la cursa Chișinău-Istanbul și doar după trecerea formalităților de control al frontierei, echipa de anchetă a acționat și tânăra, bănuită de proxenetism, a fost reținută.

În cadrul audierilor, cetățeanca R. Moldova de 23 de ani a relatat  în amănunte planul său deconspirat la frontieră, recunoscându-și vina. Aceasta este locuitoare a satului Tudora, raionul Ștefan-Vodă și educă doi copii minori. 

Angajații Poliției de Frontieră continuă să întreprindă mai multe acțiuni menite să identifice alte victime ale traficului de ființe umane, dar și a posibililor complici ai infracțiunii. În cazul în care se va dovedi vinovăția moldovencei, conform art.220, al.2 CP al RM, riscă pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 7 ani.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000