Psihologia prețurilor sau despre cum sunt manipulați consumatorii cu metode științifice (INFOGRAFIC)

Adevărul Financiar a realizat un infografic un este demonstrată importanța studiilor psihologice în strategia de stabilire a prețurilor – așa numita tehnică de pricing. Cu alte cuvinte, metodele de stabilire a prețurilor efective pot influența în general comportamentul consumatorilor? Se pare că răspunsul la această întrebare este un mare „da”, iar studiile arată că stabilirea…

Adevărul Financiar a realizat un infografic un este demonstrată importanța studiilor psihologice în strategia de stabilire a prețurilor – așa numita tehnică de pricing. Cu alte cuvinte, metodele de stabilire a prețurilor efective pot influența în general comportamentul consumatorilor? Se pare că răspunsul la această întrebare este un mare „da”, iar studiile arată că stabilirea și alegerea modului în care este comunicat prețul cântărește mai mult decât ne închipuim la luarea deciziei de cumpărare.

Societatea de consum, care a dat naștere consumerismului, a dus la rang de știință inducerea dependenței de cumpărături. De la publicitate și marketing până la shelving, merchandising și pricing toate metodele sunt folosite pentru a-i corupe pe membrii societății, indiferent de sex sau vârstă, și a-i transforma în consumatori, scrie Adevărul Financiar.

Aceste metode se bazează pe studii psihologice care speculează tipurile comportamentale specifice omului. Toate tehnicile urmăresc vânzarea a mult mai multe produse decât strictul necesar. În această strategie de marketing se include și „Black Friday”, eveniment de shopping importat de peste Ocean pentru impulsionarea cumpărăturilor imediat înainte de sezonul sărbătorilor de iarnă.

Cunoașterea anumitor trucuri de așezare a mărfii în magazin poate duce la o creștere semnificativă a vânzărilor realizate de comercianți. Specialiștii în domeniu spun că un procentaj de 60% dintre consumatori iau decizia de cumpărare la raft, în funcție de modul în care sunt prezentate diferitele mărci.

Totodată, se poate face o paralelă interesantă între vânzările de bunuri de consum și finanțele și investițiile personale. La fel ca și cumpărătorii, investitorii doresc să primească o valoare pentru ceea ce cumpără. De aceea, în final, opțiunea lor este dată de prețul oferit, dar și de valoarea pe care o primesc pentru opțiunea lor, scrie Adevărul Financiar.

Ce prejudecăți sau ce li se poate induce investitorilor în legătură cu activele care sunt percepute a avea „valoare” într-o anumită circumstanță. Aceasta este o bună întrebare, pentru că uneori investitorii pot fi proprii dușmani din cauza deciziilor greșite.

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile