Bani.md

Putin promite rușilor că vor trăi mai bine și avertizează în privința unui al treilea război mondial

Putin promite rușilor că vor trăi mai bine și avertizează în privința unui al treilea război mondial

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, le-a spus cetățenilor ruși că viața lor se va îmbunătăți, și a avertizat europenii în privința hegemoniei SUA, vorbind și de perspectiva unui al treilea război mondial. „Einstein a spus că cel de-al patrulea război mondial va fi purtat cu bastoane și pietre", a spus Putin în sesiunea anuală de consultări cu cetăţenii Rusiei.

„Înţelegerea faptului că Al Treilea Război Mondial va fi sfârşitul civilizaţiei, ar trebui să ne oprească din a face mutări extreme pe scena globală care sunt extreme de periculoase pentru civilizaţia modern…

Ameninţarea unei distrugeri reciproce a oprit mereu participanţii la scena globală şi liderii militari din a lua decizii pripite, iar aceştia i-au convins pe ceilalţi participanţi să se respecte unul pe celălalt”, a mai adăugat președintele rus.

Preşedintele Rusiei ţine aceste sesiuni în fiecare an, răspunzând la întrebări pe o gamă variată de subiecte ce ţin de poziţia geopolitică a Rusiei pe anumite probleme domestic şi regionale.

Anul acesta a fost a 16-a ediţia a conferinţei şi au fost înregistrate peste 2 milioane de întrebări, potrivit Russia Today.

Rusia operază încă sub sancţiuni economice impuse de Statele Unite, Uniunea Europeană şi alte ţări după scandalul global legat de anexarea Peninsulei Crimeea.

Putin spune că sancţiunile au fost contra-productive, menţionând că „sancţiunile unilaterale nu rezolvă problema” şi că au fost doar un mod de a constrânge Rusia.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000