Rabota.md: TOP 10 locuri de muncă ce nu necesită experiență

10 Iun. 2021, 06:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Iun. 2021, 06:30 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

A început vara și odată cu aceasta încep să apară tot mai multe locuri de muncă ce nu necesită experiență. Portalul Rabota.md a realizat un TOP cu locuri de muncă ce nu necesită experință, nu rata șansa de a aplica și de a câștiga câțiva bani în plus.

1. Operator telecomunicații la Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112

Serviciul Naţional Unic pentru Apelurile de Urgenţă 112 este o instituţie publică, misiunea căreia este asigurarea preluării, înregistrării, prelucrării apelurilor de urgenţă şi transmiterea către serviciile specializate de urgenţă. Pentru a aplica la acest job ai de abilităţi bune de utilizare a calculatorului, abilități excelente de vorbire și comunicare (scris și vorbit) precum și rezistență la stres.

Aici vei avea parte de un salariu atractiv, angajare oficială cât și de instruire profesională.

2. Manager call centru la Documente.md

Compania îți oferă un salariu fix plus bonusuri de performanță precum și posibilitatea de dezvoltare profesională. Pentru a aplica la acest job ai nevoie să cunoști limba română și rusă la nivel de comunicare avansată, să ai abilități de utilizare a calculatorului și internetului, abilități de convingere și comunicare.

3. Taxator la Parcul Urban de Autobuze

Aici este nevoie de o persoană amabilă și responsabilă.

4. Creator de conținut pentru magazinul online PandaShop

Magazinul online Pandashop caută un Manager de conținut care să ofere servicii pentru completarea caracteristicilor, descrierilor și imaginilor produselor. Se lucrează la distanță.

Este nevoie de o persoană atentă, responsabilă, curioasă și care cunoaște limba română și rusă (enleza reprezintă un avantaj).

5. Ofiţer bancar la Moldincondbank 

Ofițerul bancar va fi responsabil de efectuarea operaţiunilor aferente activităţii operaţionale de încasări şi plăţi în lei şi valută străină pentru persoane fizice/juridice, perfectarea dărilor de seamă săptămânale, lunare, trimestriale și anuale conform cerințelor stabilite.

Cei de la Moldindconbank au nevoie de o persoană cu studii universitare în domeniul financiar-bancar, care cunoaște actele normative ce reglementează activitatea bancară, cu competenţe de analiză a situaţiei economico-financiare a întreprinderilor. De asemenea, este necesar să cunoști limba română și rusă.

6. Vânzător consultant în sala de comerț

Navarh BTB SRL (Fabrica LuminaLed) angajează un vânzător consultant în sala de comerț. Poți aplica la job dacă ești tânăr, energic și îți dorești să capeți o experiență în domeniul vânzărilor, lucrând într-o echipă tânără.

Cerinţe faţă de candidat:
– Studii superioare Tehnice sau Economice (constituie un avantaj);
– Cunoasterea schemelor si simbolurilor a instalatiilor electrice;
– Abilități de a prezenta, negocia și convinge, abilități de comunicare cu clienții, dorința de dezvoltare, capacitatea de a învăța lucruri noi.

Se oferă un salariu fix de 7000 de lei plus bonusuri din vânzări.

7. Manager lucru cu clienții la Auto Mall

Pentru a aplica la acest job este necesar să cunoști limba română și rusă la nivel de comunicare, de asemenea, ar fi de preferat să ai studii

în domeniul transportului auto sau a cunoștințelor ce țin de construcția automobilului.

8. Angajat în laborator

La acest job vei avea următoarele responsabilități:

  • Verificarea disponibilității și a stării tehnice a mijloacelor de prelevare a probelor și depozitare a probelor;
  • Eșantionarea în conformitate cu cerințele documentelor de reglementare;
  • Marcarea probei;
  • Introducerea informațiilor necesare în actul de eșantionare.

Se oferă salariu fix de 5000 de lei.

9. Vînzător consultant în Centrul Comercial ZIKKURAT

Fiind vânzător consultant va trebui să:

  • Aprovizionezi corect și eficient rafturile;
  • Menții ordinea și curățenia pe suprafața magazinului;
  • Respecți regulile de plasare a mărfii la raft;
  • Asiguri o servire amabilă și orientată către client;
  • Depozitezi și manipulezi mărfuri.

Se oferă salariu între 8000 și 12000 de lei.

10. Florist la Shopping MALLDOVA

Fiind florist vei fi responsabil de crearea compozițiilor și buchetelor, vei împacheta cadouri și vei ajuta clienții să aleagă cadoul perfect.

 

 

 

Realitatea Live

30 Sept. 2022, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Gazprom a redus livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 30% din 1 octombrie. Exact cum s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, înainte de semnarea contractului de pe 30 octombrie.

„Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.

Gazprom nu precizat care este motivul reducerii livrărilor de gaz. Experții în energetică avertizau anterior că Gazprom va recurge la șantajul energetic în lunile de iarnă, de aceea autoritățile trebuie să aibă mai multe alternative, inclusiv să facă rezerve de gaz, cel puțin pentru două luni de iarnă. Unul din motive este că Moscova este nemulțumită de formula actuală a prețului la gaz și ar vrea să schimbe prevederle contractuale, deoarece din 1 octombrie prețul de achiție al metanulu se reduce semnificativ.

În perioada lunilor de iarnă formula de calcul a prețului la gaz este 70% prețul la petrol și 30% prețul spot, iar în lunile de vară formula se inversează.

Din 1 octombrie, confrom noii formule, prețul de achiziție al metanului ar urma să ajungă la 1100 USD pe mia de metri cubi față e 1882 USD cât este în septemberie.

Traiful pentru populație este de 29,26 lei pentru metrul cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban declară că până în primăvară tariful se va reduce.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău