Bani.md

Railean invită companiile azere să participe activ la proiectele de infrastructură din țara noastră

Railean invită companiile azere să participe activ la proiectele de infrastructură din țara noastră

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Azerbaidjan la Chișinău, Gudsi Dursun oglu Osmanov. Subiectul discuției a vizat cooperarea comercial-economică bilaterală și necesitatea organizării celei de-a IV-a sesiuni a Comisiei interguvernamentale moldo-azere.

În cadrul discuțiilor, Sergiu Railean a relatat despre derularea proiectelor energetice și de infrastructură din țara noastră, lansând astfel, o invitație companiilor azere să participe la tenderele aferente ce au loc în țara noastră.

„Republica Azerbaidjan este un partener de nădejde pentru țara noastră. Urmare a situației epidemiologice, trebuie să ne consolidăm forțele pentru a crește eficiența cooperării noastre în domeniul comercial și economic, diversificarea bunurilor, serviciilor, precum și a piețelor", a menționat ministrul Railean.

De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii privind importanța organizării Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru colaborare comercial-economică al cărui președinte este ministrul Economiei și Infrastructurii. Totodată, a fost discutată posibilitatea desfășurării unui forum de afaceri cu participarea oamenilor de afaceri din țara noastră și din Azerbaidjan.

Ambasadorul Gudsi Dursun oglu Osmanov, a precizat că Republica Azerbaidjan pledează pentru intensificarea relațiilor pe domeniile – economic, transport, infrastructură, sectorul energetic etc.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Azerbaidjan, în perioada ianuarie – martie 2020 a înregistrat suma de 3,58 milioane de dolari. În prezent, în Republica Moldova activează circa 122 de companii azere cu capital investițional de 35,253 milioane de lei.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000