Reacția Avia-Invest la amenda de 30 de milioane aplicată de Consiliul Concurenței: „Decizie absurdă și ilegală”

Compania Avia-Invest a venit cu o reacție după ce Consiliul Concurenței a publicat decizia de aplicare a unei amenzi de 30 de milioane de lei. Potrivit gestionarului aeroportului din Chișinău, decizia luată este una „absurdă și ilegală”.

Compania Avia-Invest a venit cu o reacție după ce Consiliul Concurenței a publicat decizia de aplicare a unei amenzi de 30 de milioane de lei. Potrivit gestionarului aeroportului din Chișinău, decizia luată este una „absurdă și ilegală”.

„Consiliul Concurenței luat această decizie în urma unei investigații extinse în perioada anilor 2015-2019. Plângerea a fost depusă de compania MGH Ground Handling, care deservește la sol zborurile aeriene. Această companie încerca să obțină un contract de arendă cu Avia Invest a unui teren pe teritoriul Aeroportului pentru o perioadă de trei ani.

Accentuăm că gestionarul aeroportului - inclusiv Aeroportul Internațional Chișinău în calitate de întreprindere de stat, până la concesionare, cât și Avia Invest, după concesionare, nu a semnat cu nimeni astfel de contracte, pentru o perioadă mai mare de un an. Dar MGH Ground Handling a încercat în mod deliberat să obțină o soluție care contravine înțelegerilor convenite anterior.”

Bani.md amintește că Consiliul Concurenței a sancționat întreprinderea „Avia Invest" SRL cu 31,63 miloane lei amendă pentru abuz de poziție dominantă pe piața de furnizare a serviciilor de acces la infrastructura și facilităților aeroportuare companiilor de handling la sol, în limita teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău.

Detalii aici.

În apărarea sa, Avia Invest spune că „cel mai important este faptul că anterior Consiliul Concurenței a efectuat același tip de investigații, de asemenea, în baza plângerilor depuse de MGH Ground Handling. Și atunci a decis să penalizeze Avia Invest pentru așa-numita poziție dominantă pe piață.

Avia Invest a atacat decizia respectivă în judecată și a obținut câștig de cauză în instanțele de toate nivelele. Atât Judecătoria, cât și Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție i-au dat câștig de cauză companiei Avia Invest și au anulat decizia Consiliului.

Cu toate acestea, Consiliul Concurenței protejează din nou MGH Ground Handling și, în pofida tuturor normelor, încearcă să oblige Avia Invest să încheie cu această companie un contract pe un termen de tocmai șapte ani.
 
Calificăm decizia Consiliului Concurenței drept absurdă și ilegală. Considerăm că atât Consiliul, cât și toate structurile și instituțiile de stat, trebuie să se conducă de unul din cele mai importante principii juridice - puterea deciziei judecătorești.”
 
Avia Invest și-a exprimat „speranța că membrii Consiliului vor reveni asupra acestei decizii ilegale și o vor anula benevol.”
 
„În caz contrar, ne vom adresa din nou în instanța de judecată și suntem siguri că ni se va face dreptate.”, se mai scrie în declarația Avia Invest. 
 
 
 

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile