Realitatea.md: Ce dezvăluie scrisul de mână al fiecărui candidat la prezidențiale?

Despre cei opt candidați la prezidențiale se știe multe, fie din investigațiile jurnalistice în care au figurat, fie din declarațiile de avere, fie din faptele lor pe care le-am urmărit cu toții ani la rând. Dar ce-ar fi dacă vă spunem că scrisul de mână poate da de gol personalitatea fiecăruia dintre noi?

Despre cei opt candidați la prezidențiale se știe multe, fie din investigațiile jurnalistice în care au figurat, fie din declarațiile de avere, fie din faptele lor pe care le-am urmărit cu toții ani la rând. Dar ce-ar fi dacă vă spunem că scrisul de mână poate da de gol personalitatea fiecăruia dintre noi?

deea ne-a venit atunci când unionistul Valeriu Munteanu a publicat pe Facebook declarațiile depuse la CEC ale candidaților la alegerile prezidențiale 2020. Am decis să analizăm scrisul politicienilor pentru a descoperi felul lor de a fi, iar partea bună e că scrisul e un reflex inconștient, deci natural și adevărat. Pentru asta nu am apelat la psihologi și nici experți. De regulă în campanie electorală, toți sunt rezervați în păreri, de aceea am apelat la cărțile de grafologie, ba chiar am vizitat Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

Și pentru a nu lăsa loc de interpretare, vom analiza în continuare scrisul candidaților în ordinea în care apar ei în buletinele de vot. Menționăm că este un fapt divers, iar fiecare are drept să interpreteze această informație așa cum crede el de cuviință.

1. Renato Usatîi – candidatul „Partidului Nostru”

Realitatea.md: Ce dezvăluie scrisul de mână al fiecărui candidat la prezidențiale?

În primul rând, scrisul lui Renato Usatîi este unul lizibil, iar asta, potrivit cărților de grafologie, ar însemna cinste, politețe și stare de pasivitate, lenevie. Scrierea verticală ar traduce predominarea rațiunii, disciplinei, organizării, dar și răceală, izolare. Literele mășcate presupun planuri mari, entuziasm și ardoare. În sens negativ, asta ar însemna și lipsă de concentrare și logică în acțiuni. În planul sentimentelor personale, o scriere mare presupune mândrie, demnitate și o personalitate puternică, iar în sens negativ – orgoliu, îngâmfare și mania grandorii.

Unele litere sunt juxtapuse, ceea ce presupune intuiție. Majusculele sunt asemănătoare cu semnul tipografic, iar asta ar însemna că persoana are un gust al formei, este pretențioasă și preferă să prezinte ceva într-un mod demonstrativ sau chiar provocator. Totodată, majusculele amintesc forma cifrelor, ceea ce denotă un spirit metodic. Majuscula „M” cu primul picior mai înalt decât celelalte presupune orgoliu. Barele lui „t” sunt întotdeauna asemănătoare și sunt scrise la jumătatea înălțimii, acest lucru presupune o voință constantă și calmă.

În unele rânduri, observăm o scriere ușor convexă, ceea ce ar însemna ardoare repede stinsă. În general, observăm o scriere largă, rigidă și fermă, asta ar presupune îndrăzneală și curaj.

2. Andrei Năstase – candidatul „Platformei DA”

Realitatea.md: Ce dezvăluie scrisul de mână al fiecărui candidat la prezidențiale?

Scrisul lui Andrei Năstase pare a fi unul enigmatic și nu chiar lizibil, iar asta ar însemna activitate febrilă, caracter enigmatic și lipsă de politețe. Complexitatea caracterului este exprimată și prin modul dezordonat al scrisului.

Scrierea mică presupune, în sens pozitiv, simțul realității, obiectivitate, prudență, iar în sens negativ – meschinărie, limitare. Linia ascendentă a scrisului presupune grabă, speranță, temperament nervos, instabil, ambițios și chiar agresiv. Caracterul tranșant este caracterizat și de majusculele ascuțite.

Majoritatea majusculelor sunt mici, joase, asta ar însemna modestie, însă majusculele scrise în numele candidatului sunt înalte, iar asta ne vorbește despre orgoliu. Majusculele sunt strânse ceea ce denotă timiditatea, iar faptul că sunt înclinate spre dreapta denotă un spirit independent. Litera „n” seamnănă cu „u”, acest lucru presupune devotament, iar barele lui „t” par în formă de spadă, ceea ce presupune ironizare, răutate. Scrierea mică și lentă ar însemna minuțiozitate, finețe și uneori zgârcenie.

3. Tudor Deliu – candidatul „Partidului Liberal Democrat din Moldova”

Realitatea.md: Ce dezvăluie scrisul de mână al fiecărui candidat la prezidențiale?

Scrierea înclinată a candidatului Tudor Deliu arată scrisul firesc, pasionat, viu, plin de elan și încredere. Înclinarea spre dreapta, în formă grafică pozitivă ar exprima starea afectiv-sentimentală a persoanei cu o natură pasionată, bună dispoziție, sociabilită, pe când, în sens negativ, ar însemna indisciplină, precipitare, agitație și inconsecvență.

Și în declarația lui Tudor Deliu observăm litere juxtapuse, ceea ce ne vorbește despre intuiție. Barele lui „t” în formă de spadă, întâlnite și în scrisul candidatului precedent, vorbește despre ironizare și răutate. Totodată, aceste bare sunt de fiecare dată diferite în text, iar asta denotă inconștiența.

Orgoliul este prezent și aici, dacă ne uităm la majuscula „M”, unde primul picior este mai înalt decât celelalte. Totuși vedem o scriere largă ceea ce ne spune despre curajul și îndrăzneala candidatului.

4. Igor Dodon – candidat „independent”

Realitatea.md: Ce dezvăluie scrisul de mână al fiecărui candidat la prezidențiale?

Citiți continuarea pe Realitatea.md.

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile