Regele mobilei de peste Prut a povestit cum a reușit să devină milionar

19 Iun. 2023, 06:56
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Lupu Eduard
19 Iun. 2023, 06:56 // Oameni şi Idei //  Lupu Eduard

Dan Șucu este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, dar nu multe persoane știu cum a reușit acționarul de la Rapid să facă avere. Milionarul a intrat în lumea afacerilor încă din anul 1990.

Dan Șucu, în vârstă de 60 de ani, este unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 120 de milioane de euro de Forbes. Acționarul de la Rapid a povestit cum a reușit să strângă o adevărată avere de-a lungul anilor. Șucu a intrat în lumea afacerilor la scurt timp de la Revoluția din 1989. El s-a gândit atunci să dezvolte o afacere din care să își asigure traiul de zi cu zi.

Economia României era destul de instabilă în primii ani de la căderea comunismului, dar Dan Șucu a decis să riște toți banii pe care îi avea. Afaceristul a vândut o casă pentru a face rost de 50.000 de dolari, în anul 1993. Decizia acționarului de la Rapid s-a dovedit ca fiind una inspirată deoarece, în acest momen, Șucu deține 26 de hypermarketuri şi magazine de mobilă, dar și opt fabrici. De asemenea, cifra afacerilor sale se ridică la 200 de milioane de euro.

Care a fost prima afacere a lui Dan Șucu

„În 1993, am început afacerea cu 50.000 de dolari, vânzându-mi casa. Acum 30 de ani și o săptămână am început. A urmat toată dezvoltarea. Să discut de un milion de euro în 90-93, e un vis. Cele mai mari insuccese au venit când am avut mai mulți bani decât am fost în stare să manageriez. Fiecare are o limită. Am început cu un magazin închiriat într-un complex comercial. Acum, aceeași oportunitate ar fi de 20 de ori mai scumpă, probabil. Dar ar fi nevoie și de o pricepere de 10 ori mai mare”, a povestit Dan Șucu în podcastul lui Mihai Morar, „Fain&Simplu”.

Afaceristul a mai adăugat că în prezent competiția dintre companii este mult mai dură și că este nevoit mereu să aducă ceva nou pe piață pentru a avea succes. „Atunci, puteai să faci greșeli, să înveți din greșelile tale și să adaptezi oferta ta și ceea ce aveai de făcut economic astfel încât să ai un rezultat corect. Competiția este astăzi mult mai dură”, a mai spus Dan Șucu, care deține 50% din acțiunile clubului de fotbal Rapid București.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 16:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2023, 16:22 // Actual //  Lupu Eduard

Activitatea din sectorul privat din zona euro a continuat să se reducă în septembrie, ceea ce sugerează că economia s-a contractat în trimestrul curent, raportează Bloomberg.

Un indice bazat pe sondajele efectuate de S&P Global în rândul directorilor de achiziţii a indicat a patra lună consecutivă de scădere a producţiei, ajungând la 47,1. Deşi reprezintă o uşoară îmbunătăţire faţă de luna august, indicatorul se situează clar sub nivelul de 50 care indică o contracţie. Economiştii prevăzuseră o scădere la 46,5.

În timp ce încetinirea s-a atenuat în Germania, aceasta s-a adâncit în Franţa, potrivit sondajelor de conjunctură publicate vineri de S&P Global. Economiştii se aşteptau ca dinamica în ambele ţări să rămână în general stabilă.

Performanţa sectorului serviciilor din Germania a reprezentat o „surpriză plăcută”, deoarece s-a contractat doar marginal în această lună, a precizat S&P Global. Industria prelucrătoare, care a avut de suferit din cauza încetinirii economiei mondiale şi a creşterii ratelor dobânzilor, a condus declinul activităţii generale.

Cu toate acestea, cifrele pentru importantul sector industrial al ţării indică faptul că „lucrurile nu se duc la vale la fel de repede ca înainte, declinul comenzilor noi încetinind”, a declarat Cyrus de la Rubia, economist-şef la Hamburg Commercial Bank. „În plus, reducerea activităţii de cumpărare îşi pierde din avânt”.

În Franţa, atât serviciile, cât şi industria prelucrătoare s-au înrăutăţit, ceea ce a dus la cea mai mare scădere a activităţii din sectorul privat din noiembrie 2020. Au existat rapoarte răspândite privind cererea slabă în ambele sectoare, iar încrederea în ceea ce priveşte următoarele 12 luni a slăbit simţitor, a precizat S&P Global.

„Economia franceză va naviga, în viitorul apropiat, în ape foarte tulburi”, a declarat Norman Liebke, economist la Hamburg Commercial Bank. „Credem că în 2024 creşterea economică va fi mai mică decât se aştepta anterior”.

El a adăugat că inflaţia este încă la pândă în Franţa, fiind determinată în întregime de servicii, fără a se vedea încă „prea multe semne de impact” în urma deciziei guvernului de a impune plafoane de preţ pentru anumite produse alimentare începând cu luna iulie.

În cursul zilei de vineri, datele privind indicele managerilor de achiziţii pentru zona euro vor confirma continuarea contracţiei, în timp ce cifrele anterioare din Australia şi Japonia au indicat o expansiune. Se aşteaptă ca un indicator pentru Regatul Unit să arate o încetinire similară cu cea de luna trecută. Se preconizează că cifrele din SUA vor arăta o uşoară creştere.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău