Regulile de viață ale miliardarului Elon Musk: Când vorbesc despre ceva, se întâmplă cu siguranță

21 Mai 2021, 16:51
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Mai 2021, 16:51 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Fiecare dintre noi își trăiește viața după propriile reguli, așa face și miliardarul Elon Musk, cofondatorul SpaceX și Tesla.

Vreau să fac parte din ceea ce schimbă lumea.

În copilărie, am fost uimit de câte lucruri diferite sunt capabile să explodeze după bunul plac. Este uimitor că încă mai am toate cele zece degete.

Ghidul autostopistului pentru galaxie m-a învățat că cel mai greu lucru de pe pământ este să aleg ce întrebare să pun. Dar dacă l-ai ales, atunci orice altceva va merge cu ușurință.

Am propriul meu cimitir al încercărilor eșuate. Există multe pietre funerare și undeva în adâncuri sunt pline de morminte proaspăt săpate care așteaptă să fie ceva în ele. Dar fac tot posibilul să le țin goale.

Nu este înfricoșător să greșești. Principalul lucru este să greșești cu privire la ceva nou de fiecare dată.

Când vei avea primul milion de dolari, viața ta se va schimba. Oricine pretinde că nu este cazul vorbește prostii.

A construi o companie bună este ca și cum ați coace o plăcintă bună: trebuie doar să luați ingredientele potrivite în proporțiile potrivite.

La SpaceX (o corporație de rachete fondată de Musk în 2002 – Esquire) ne străduim să atingem un mare obiectiv filosofic, chiar dacă suntem în afaceri. Dacă putem construi o companie care îi ajută pe oameni să devină o specie interplanetară, aceasta va fi descoperirea Sfântului Graal. Dar dacă vom crea ceva care poate livra oameni și tehnologie pe Marte, voi considera sarcina SpaceX finalizată. Cel puțin în etapa actuală.

Da, oamenii au ajuns pe Lună, dar nu au făcut nimic comparabil de atunci. Nici nu aud de vreo intenție cu adevărat serioasă de a face următorul pas.

Nu este nimic cu adevărat scump în rachetă. Singura problemă este că cei care se ocupau cu rachete în vremurile de demult au făcut-o cu o eficiență monstruos scăzută.

Nu trebuie să angajezi mulți oameni pentru a face o treabă complexă. Cantitatea nu compensează niciodată talentul.

Poate că cea mai mare greșeală a mea este să vreau să mă bazez pe talentul altcuiva, mai degrabă decât pe personalitatea altcuiva. Dar acest lucru este foarte important – atunci când o persoană are o inimă bună.

Eroii cărților mele preferate – „Stăpânul inelelor” și „Fundațiile” (un ciclu de romane fantastice ale lui Isaac Asimov – Esquire) – au simțit întotdeauna nevoia de a salva lumea.

În prezent, întreaga omenire – de la prima până la ultima persoană – participă la cel mai periculos experiment din istorie: cât de mult dioxid de carbon trebuie să eliberăm în atmosferă înainte să ne dăm seama că ne confruntăm cu moartea.

Când vorbesc despre ceva, se întâmplă cu siguranță. Nu întotdeauna în termen, dar se întâmplă.

Recent am spus că în următorii 30 de ani, majoritatea mașinilor noi din SUA vor fi electrice. Și nu mă refer la hibrizi. Vorbesc despre mașini electrice.

Nu am plătit niciodată oameni să se prefacă că le plac produsele.

A fost odată, la sediul nostru din Palo Alto, un întreg perete a fost atârnat cu brevete Tesla. Și apoi am filmat totul. Am filmat toate acestea pentru că am decis să ne deschidem evoluțiile în numele dezvoltării vehiculelor electrice.

În patru miliarde de ani de istorie pământească, nu s-au produs mai mult de o jumătate de duzină de evenimente cu adevărat importante: apariția organismelor unicelulare, apariția organismelor pluricelulare, împărțirea în regnul animal și regnul plantelor, apariția animalelor din apă în teren, dezvoltarea mamiferelor și dezvoltarea conștiinței. Următorul mare pas trebuie să fie ideea vieții interplanetare – o călătorie fără precedent care ne va schimba dramatic și ne va îmbogăți.

Multor oameni nu le place schimbarea, dar trebuie să învățăm să o acceptăm. Mai ales dacă alternativa la schimbare este un dezastru.

Primii ani oamenii vor trăi pe Marte sub o cupolă, dar în timp vom putea transforma Marte în aparența Pământului și vom merge la suprafață fără nicio protecție. Va fi o reglare ușoară a planetei.

Realitatea Live

28 Sept. 2021, 18:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Sept. 2021, 18:25 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a atacat în judecată pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Ea crede că el a calomniat-o, spunând că „Vlah și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia” și că „oficialii corupți nu au naționalitate”, scrie nokta.md.

Vlah cere de la Grosu scuze publice și o recompensă de 200 de mii de lei ca despăgubire pentru prejudiciul moral cauzat prin declarațiile sale.

„Știm cum se comportă Irina Vlah și fratele ei, am auzit despre comportamentul ei. Ea și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia. Știm despre asta, vă pot spune un lucru, că pentru noi oficialii corupți nu au naționalitate”, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu la o întâlnire cu alegătorii din 6 iulie curent, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Irina Vlah consideră că, prin declarațiile sale, Igor Grosu a indus în eroare opinia publică și i-a prejudiciat imaginea.

Potrivit sursei citate, Irina Vlah a intentat un proces împotriva lui Igor Grosu în luna august.

Prima ședință de judecată este programată pe 24 noiembrie curent, ora 15:00, judecătoare fiind Mămăligă Natalia.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală