Reinventați de pandemie. Nicoleta Rogac, creatoare Nicole Storm: „Economia trebuie să continue. Așa este normal să se întâmple” (VIDEO)

Nicoleta Rogac este antreprenoarea care nu s-a lăsat bătută de pandemie. De fapt, pandemia a reinventat-o, oferindu-i sarcina de a extinde gama de produse. Astfel, anul 2020 a transformat brandul Nicole Storm în unul care să întrețină complet garderoba unei femei.

Nicoleta Rogac, creatoarea brandului Nicole Storm, este una dintre primii protagoniști ai proiectului Bani.md - „Reinventați de pandemie”. Acest proiect este dedicat afacerilor și antreprenorilor care au depus efortul colosal de a face față lockdownului, care au găsit soluții și care reușesc să se dezvolte. Am decis să îi susținem și să vă spunem mai multe despre afacerile lor, în speranța că vor deveni un exemplu pentru cei care zic că „nu mai pot”. 

Din istorie... Nicoleta Rogac, creatoarea brandului Nicole Storm

 „Probabil sunt fie doi, fie trei ani de când este showroomul, însă activitatea a început încă un pic mai devreme, cu aproximativ un an, pe când eram și jurnalistă. „Storming your style” a fost un joc de cuvinte. Ar fi o furtună în garderobă, în sensul pozitiv, ar fi noi emoțoi, noi sentimente pe care să le trăiești anume în aceste rochii. Ne leagă anumite emoții, în special, de evenimente, iar acum de momentele simple pe care le prețuim tot mai mult.

Asta a fost în sângele meu demult. Chiar și pe timpul universității, noi făceam proiecte pe baza Nicole Storm. 

A urmat maternitatea. A fost ca o turnură în viața mea. 

A trebuit să fac o alegere.

Am înțeles că lucrând pe două fronturi nu faci performanță în nici unul. 

De asta am ales designul, propria afacere, pentru a fi stăpânul propriului timp.”

Reinventare în Pandemie

„În luna iunie, probabil, am avut dreptul să activăm din nou. Ne-am dat seama că este vară, dar nunți nu sunt. Inițial ne gândeam cum să ne adaptăm. Să coasem rochii mai simple în locul celor de seară?!

După am înțeles că evenimente nu vor fi deloc, iar asta înseamnă că rochii nu coasem. Atunci am creat pantaloni scurți, cămăși din in.

Era un trend bine purtat - pantalonii scurți de ciclism și am creat și acest produs. Niciodată nu ne-am fi gândit. 

Și este bine. Așa ne-am dezvoltat linia. Avem și un public nou, un public mai larg care revine, deoarece nunți poți avea una, două, trei pe an, dar un costum pentru plimbări este actual mereu. 

2020 a venit cu o provocare pentru toată lumea, inclusiv pentru noi. O lună și jumătate am fost închiși. 

Reluând activitatea mai târziu, am înțeles că trebuie să ne adaptăm. Am decis să facem o linie casual, o linie de vestimentație pe care să o porți zi de zi. Ne-am inspirat din necesitățile personale. 

Mai devreme, dacă puteam alege doar rochii pentru ținutele personale, acum pot completa întreaga garderobă. 

Probabil, doar costume de baie nu am făcut, dar cine știe... Probabil urmează. Nu știm ce ne așteaptă la vară. 

Sperăm că vor fi, din nou, nunți.

În 2020 au fost nunți, însă de talie mică. În acest caz ne-a prins bine linia minimalistă pentru mirese. Noi am dezvoltat-o mai devreme, observând că doamnele aleg ținutele Nicole Storm pe nuanță albă și înțelegeam că sunt mirese. 

Linia dată ne-a salvat în această perioadă. 

Noi reușim să ne ținem pe val, să ne dezvoltăm, nu am intrat în credite. Suntem auto-suficienți pe plan financiar. Asta e minunat. Eram foarte stresați la început, ca și toată lumea, evident.”

Planuri de dezvoltare

„La începutul lui 2020 noi am câștigat și un proiect - „Femei în afaceri”. Prin intermediul acestuia, plus investiții personale, am cumpărat utilaj, am investit în atelier, ceea ce și ne-a permis să dezvoltăm noua linia de produse. 

„Înainte de pandemie aveam alte planuri. Am fi mers cu rochiile noastre de seară peste hotarele țării.”

„Până acum am livrat în diasporă, dar ne dorim să ajungem și la un public nativ.”

(Detalii despre cum decurge procesul de digitalizare a afacerii - vedeți în video ce urmează.)

Economia trebuie să continue

„M-a marcat recent un moment. Era sâmbătă. Am ajuns într-un centru comercial mare și erau atâția oameni care, bine, purtau o mască și atunci mi-am făcut concluzia că oamenii își continuă ritmul obișnuit de viață, doar purtând o mască și un dezinfectant, pe care sper că îl folosesc. 

Economia continuă pentru că asta trebuie să se întâmple. Impozite trebuie plătite. Salarii trebuie achitate, indiferent de situația medicală. 

Chiar și salariile medicilor, cărora le suntem foarte recunoscători, sunt achitate tot din impozite, pe care noi tot trebuie să le achităm. Noi ca și Economie, vorbesc. 

Banii trebuie să circule. 

Cineva produce, cineva vinde, cineva cumpără. Asta e normal. Dacă ne stopăm este rău pentru absolut toți. 

De asta, sigur, trebuie să ne protejăm, dar viața trebuie să continue. 

 

Alte stiri

Cum să încasezi 1,3 milioane de dolari pe zi? Iată ce a făcut acest bărbat și i-a reușit

Sir Chris Hohn, un miliardar britanic care administrator de fonduri speculative a încasat un salariu de 343 milioane de lire sterline (479 milioane dolari) anul trecut, care ar fi cel mai mare pachet salarial anual din Marea Britanie.

Când vom putea călători din nou ca altădată? Ce cred experții

După ce a atins un maxim istoric în ianuarie 2021, numărul de cazuri de coronavirus la nivel global începe să scadă câte puțin.În întreaga lume oamenii încep să se vaccineze, iar lucrurile par să revină încet la normal. Dar când vom putea reveni la călătoriile de altădată?

Consiliera Maiei Sandu, despre Hotărârea CCM: Este o decizie bună pentru situația actuala

Consiliera prezidențială, Olesea Stamate susține că ultima Hotărâre a Curții Constituționale prin care a clarificat blocajul privind remanierile din guvern, este o decizie care va face Guvernul mai puternic pe timp de criză. „Decizia Curții clarifică lucrurile în ceea ce ține de competențele Guvernului interimar. Ne-am asigurat că Guvernul va putea numi secretari de stat și persoane în alte funcții de demnitate publică, precum și funcționari publici pe durata asigurării interimatului”, a precizat Stamte.

Manipulare „à la” Krasnoselski! Vaccinul donat de România care va ajunge și la Tiraspol, prezentat ca fiind oferit de OMS

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat joi, 4 martie, că regiunea transnistreană va primi săptămâna viitoare 1.810 de doze de vaccin AstraZeneca. Însă, Krasnoselski spune că vaccinul este oferit de Organizația Mondială a Sănătății, deși preparatul a fost donat de România, iar odată ajuns la Chișinău, autoritățile moldovene au decis să ofere și Tiraspolului 1.810 de doze de vaccin.

Ultimele ȘTIRI

Cum să încasezi 1,3 milioane de dolari pe zi? Iată ce a făcut acest bărbat și i-a reușit

Sir Chris Hohn, un miliardar britanic care administrator de fonduri speculative a încasat un salariu de 343 milioane de lire sterline (479 milioane...

Când vom putea călători din nou ca altădată? Ce cred experții

După ce a atins un maxim istoric în ianuarie 2021, numărul de cazuri de coronavirus la nivel global începe să scadă câte puțin.În întreaga lume oam...

Consiliera Maiei Sandu, despre Hotărârea CCM: Este o decizie bună pentru situația actuala

Consiliera prezidențială, Olesea Stamate susține că ultima Hotărâre a Curții Constituționale prin care a clarificat blocajul privind remanierile di...

Manipulare „à la” Krasnoselski! Vaccinul donat de România care va ajunge și la Tiraspol, prezentat ca fiind oferit de OMS

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat joi, 4 martie, că regiunea transnistreană va primi săptămâna viitoare 1.810 de doze de vaccin...

Am întrebat băncile comerciale despre salariile și beneficiile pe care le oferă angajaților. Află ce au răspuns

Atunci când cauți un loc de muncă, ești interesat și de beneficiile pe care le oferă angajatorul. Dacă domeniul financiar-bancar îți este cunoscut...

Vezi toate știrile