Bani.md

Renumitul bancher european Herbert Stepic a fost ales președinte al Consiliului Moldindconbank

Renumitul bancher european Herbert Stepic a fost ales președinte al Consiliului Moldindconbank

Noul Președinte al Consiliului Băncii este cunoscut pe plan internațional ca un expert de excepţie în domeniul financiar, care a promovat atractivitatea Europei Centrale și de Est pentru investitori.

Unul din cei mai valoroși specialiști de pe piața bancară internațională, care a jucat un rol decisiv la dezvoltarea acesteia în Europa Centrală și de Est, Herbert Stepic a fost ales în calitate de Președinte al Consiliului BC Moldindconbank S.A. în cadrul ședinței Consiliului Băncii din 25 mai 2020.

Herbert Stepic are o experiență de peste 40 de ani în Grupul bancar Raiffeisen în Austria, Slovacia, Ungaria, Cehia, Bosnia și Herțegovina și alte 9 țări din Europa Centrală şi de Est. În perioada 2001-2013 a exercitat funcția de Președinte executiv al Raiffeisen Bank International AG, fiind promotorul extinderii acestuia în unul din cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est.

Herbert Stepic este cunoscut drept arhitectul banking-lui occidental în perioada de tranziție din regiune. În același timp, el este un avocat apreciat pentru atractivitatea Europei Centrale și de Est pentru investitori. De-a lungul anilor, Herbert Stepic s-a dovedit a fi un vizionar pentru piețele financiare de pe piețele emergente. A fost primul bancher occidental care a stabilit relații bancare cu Iranul după revoluția din 1979 și unul dintre primii care a stabilit un punct de sprijin în China.

"În calitate de una din cele mai importante bănci din ţară, scopul nostru principal este de a sprijini eforturile depuse de Banca Națională a Moldovei în dezvoltarea și consolidarea stabilității financiare a sectorului, oferind cele mai bune standarde de guvernare și prestarea în continuare a serviciilor calitative şi inovative clienților noștri", a declarat Herbert Stepic, în calitate de Președinte nou ales.

Herbert Stepic deține titlul de Doctor în științe de la Universitatea de Economie și Administrare a Afacerilor din Viena. În semn de recunoaștere a eforturilor sale de promovare a relațiilor internaționale și comerciale, a fost distins cu numeroase titluri prestigioase naționale și internaționale, printre care „Bancherul European al anului 2006“ și Ordinul de Merit de Aur al Republicii Austria, care onorează meritele economice ale acestuia în ceea ce privește angajamentul internațional al Raiffeisen Bank International și activitatea de pionierat în Europa Centrală și de Est.

În 2006 Herbert Stepic a înființat o asociație de caritate pentru a promova și sprijini în special copiii și femeile din regiune, care se confruntă cu probleme sociale, economice și de sănătate.

Reamintim că la data de 27.04.2020, Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei i-a aprobat în funcția de membru al Consiliului BC Moldindconbank S.A. pe dl Herbert Stepic și dl Thomas Michael Higgins. Astfel, a fost finalizată cu succes etapa de constituire a tuturor organelor de conducere a BC „Moldindconbank” S.A. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000