Restaurantul „Moldova” din New York: Oaspeții, întâmpinați de chelneri în straie naționale, iar duminicile - ca cele de acasă (VIDEO)

În New York există un colțișor care te poate aduce în doar câteva clipe acasă, în Moldova. Este vorba despre restaurantul cu nume de țară, fondat de Radu Panfil, un tânăr plin de vise și aspirații.În cadrul unui interviu pentru Moldova Times, acesta povestește despre cum a lansat afacerea, care sunt provocările și diferențele dintre a face o afacere în țara noastră, și peste oceane,…

În New York există un colțișor care te poate aduce în doar câteva clipe acasă, în Moldova. Este vorba despre restaurantul cu nume de țară, fondat de Radu Panfil, un tânăr plin de vise și aspirații.

În cadrul unui interviu pentru Moldova Times, acesta povestește despre cum a lansat afacerea, care sunt provocările și diferențele dintre a face o afacere în țara noastră, și peste oceane, pe continentul american.

„Planul de a deschideun restaurant și de a menține un restaurant, cred că l-aș include în lista celor cinci cele mai complicate afaceri. N-am fost încântat de Europa. Tot visul meu a fost visul Americii. Tot s-a început aici. Feciorul s-a născut aici”, ne spune Radu Panfil.

Deschiderea restaurantului a avut loc la doi ani după ce a început a munci în Statele Unite ale Americii, într-un club de noapte rusesc. „Tot timpul am stat cu gândul de a putea face o căsuță unde să se adune toți moldovenii. Eu aș spune că acasă nu este tot complicat, dar ăn SUA este mai ușor să faci totul legal.”

„Controalel sunt oriunde. În SUA sunt la jumătate de an, dar există standarde” care te ajută să faci totul cum trebuie, susține Radu Panfil.

Administratorul restaurantului este și el un moldovean, stabilit în Statele Unite ale Americii deja de șase ani.

Localul nu este vizitat doar de moldoveni, ci și de români, care se bucură enorm de faptul că pot gusta din bucatele de acasă. „După apariția restauntului înNew York Times”, s-au bucurat și de mulți clienți americani, susține Andrei Gîrlă.

Decorul - elemente tradiționale moldovenești, dar și un portret al lui Ștefan Cel Mare, au auns în Statele Unite ale Americii direct din Moldova.

Radu Panfil spune că urmează să mai fie deschis un restaurant moldovenesc. La acel proiect deja să lucrează. Se va numi „Bun by Moldova Restaurant”.

Alte stiri

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcția de Președinte a fost ales cu vot unanim dl. Stanislav Rusu, directorul Societății pe Acțiuni ”TRACOM”.

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau reutilate din transport marfar în transport pentru pasageri. De asemenea, noua lege creează condiții pentru abuzuri și evaziuni fiscale.

Ultimele ȘTIRI

Moldindconbank a lansat primul bancomat full contactless din țară!

PRIMUL BANCOMAT FULL CONTACTLESS DIN MOLDOVA

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcți...

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau r...

Victor Pușcaș: Dreptul la Internet trebuie să fie stipulat în Constituția Republicii Moldova

DREPT CONSTITUȚIONAL

17,5 milioane Euro vor fi oferite de BERD și MAIB pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii din țară

MAIB ȘI LINIA DE CREDITARE EU4BUSINESS-BERD

Vezi toate știrile