Restaurantul „Moldova” din New York: Oaspeții, întâmpinați de chelneri în straie naționale, iar duminicile - ca cele de acasă (VIDEO)

În New York există un colțișor care te poate aduce în doar câteva clipe acasă, în Moldova. Este vorba despre restaurantul cu nume de țară, fondat de Radu Panfil, un tânăr plin de vise și aspirații.În cadrul unui interviu pentru Moldova Times, acesta povestește despre cum a lansat afacerea, care sunt provocările și diferențele dintre a face o afacere în țara noastră, și peste oceane,…

În New York există un colțișor care te poate aduce în doar câteva clipe acasă, în Moldova. Este vorba despre restaurantul cu nume de țară, fondat de Radu Panfil, un tânăr plin de vise și aspirații.

În cadrul unui interviu pentru Moldova Times, acesta povestește despre cum a lansat afacerea, care sunt provocările și diferențele dintre a face o afacere în țara noastră, și peste oceane, pe continentul american.

„Planul de a deschideun restaurant și de a menține un restaurant, cred că l-aș include în lista celor cinci cele mai complicate afaceri. N-am fost încântat de Europa. Tot visul meu a fost visul Americii. Tot s-a început aici. Feciorul s-a născut aici”, ne spune Radu Panfil.

Deschiderea restaurantului a avut loc la doi ani după ce a început a munci în Statele Unite ale Americii, într-un club de noapte rusesc. „Tot timpul am stat cu gândul de a putea face o căsuță unde să se adune toți moldovenii. Eu aș spune că acasă nu este tot complicat, dar ăn SUA este mai ușor să faci totul legal.”

„Controalel sunt oriunde. În SUA sunt la jumătate de an, dar există standarde” care te ajută să faci totul cum trebuie, susține Radu Panfil.

Administratorul restaurantului este și el un moldovean, stabilit în Statele Unite ale Americii deja de șase ani.

Localul nu este vizitat doar de moldoveni, ci și de români, care se bucură enorm de faptul că pot gusta din bucatele de acasă. „După apariția restauntului înNew York Times”, s-au bucurat și de mulți clienți americani, susține Andrei Gîrlă.

Decorul - elemente tradiționale moldovenești, dar și un portret al lui Ștefan Cel Mare, au auns în Statele Unite ale Americii direct din Moldova.

Radu Panfil spune că urmează să mai fie deschis un restaurant moldovenesc. La acel proiect deja să lucrează. Se va numi „Bun by Moldova Restaurant”.

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile