Restricții dure impuse în Italia, pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19. Ce au interzis autoritățile

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat duminică seară o nouă serie de măsuri pentru a stopa recrudescența COVID-19, în special restricții legate de barurile și restaurantele și extinderea muncii de la distanță.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat duminică seară o nouă serie de măsuri pentru a stopa recrudescența COVID-19, în special restricții legate de barurile și restaurantele și extinderea muncii de la distanță.

Aceste măsuri “vor trebui să ne permită să înfruntăm noul val de contaminări care lovește sever Italia și Europa. Nu putem pierde timp. Trebuie să punem în aplicare aceste măsuri pentru a evita un nou lockdown generalizat ce ar pune economia în pericol”, a declarat Giuseppe Conte într-un briefing de presă la Palazzo Chigi, potrivit Agerpres.

Filosofia generală este de a limita la maxim adunările și promiscuitatea rezultată, propice transmiterii virusului, în spațiul public sau în locuri private.

Măsurile impuse de autoritățile italiene

În timp ce restaurantele, care vor trebui să afișeze la exterior capacitatea maximă de primire, vor trebui să închidă cel mai târziu la miezul nopții și să primească cel mult șase persoane la o masă, barurile vor trebui să închidă la orele 18.00 dacă nu vor fi în măsură să ofere servicii la masă clienților pe scaune.

Administrația va trebui să ia măsuri pentru ca 75% dintre funcționari să lucreze de la distanță, regulă recomandată cu tărie și sectorului privat. Reuniunile de lucru în prezență vor trebui evitate în favoarea videoconferințelor.

Telemunca va trebui să reducă presiunea asupra transportului în comun care, pentru a respecta distanțarea fizică, va trebui să limiteze numărul de călători, în special la orele de vârf.

În același sens, guvernul a decis că intrarea la orele de curs din școli, unde va fi favorizat învățământul la distanță, să se facă eșalonat pentru a evita aglomerările.

Sărbătorile și târgurile locale, foarte răspândite în Italia, vor fi, de asemenea, interzise, afectând un sector care, potrivit sindicatului agricol Coldiretti, reprezintă 34.000 de locuri de muncă și o cifră de afaceri de 900 de milioane de euro anual.

Sporturile colective pentru amatori, ca fotbal, baschet, vor fi și ele interzise.

La nivel local, primarii vor putea decide ”închiderea pentru public, cu începere de la orele 21.00, a străzilor sau locurilor unde se pot crea aglomerări”, a mai afirmat premierul Giuseppe Conte.

Italia, care până la sfârșitul lui septembrie a fost o excepție virtuoasă în Europa, se confruntă în prezent cu o creștere îngrijorătoare a numărului de contaminări. Vineri, a trecut pentru prima dată pragul de 10.000 de noi cazuri zilnice și a rămas peste acest nivel simbolic sâmbătă (10.935) și duminică (11.705). Circa 150.000 de teste sunt efectuate în fiecare zi în țară.

Cele mai afectate regiuni sunt Lombardia (nord), Campania (sud), Lazio (centru) și Piemont (nord-vest).

 

Alte stiri

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcția de Președinte a fost ales cu vot unanim dl. Stanislav Rusu, directorul Societății pe Acțiuni ”TRACOM”.

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau reutilate din transport marfar în transport pentru pasageri. De asemenea, noua lege creează condiții pentru abuzuri și evaziuni fiscale.

Ultimele ȘTIRI

Moldindconbank a lansat primul bancomat full contactless din țară!

PRIMUL BANCOMAT FULL CONTACTLESS DIN MOLDOVA

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcți...

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau r...

Victor Pușcaș: Dreptul la Internet trebuie să fie stipulat în Constituția Republicii Moldova

DREPT CONSTITUȚIONAL

17,5 milioane Euro vor fi oferite de BERD și MAIB pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii din țară

MAIB ȘI LINIA DE CREDITARE EU4BUSINESS-BERD

Vezi toate știrile