Bani.md

Rețete de afaceri: Showroom pentru pardoseli laminate și parchet din lemn. Despre Buget și în cât timp se răscumpără investițiile

Rețete de afaceri: Showroom pentru pardoseli laminate și parchet din lemn. Despre Buget și în cât timp se răscumpără investițiile

Lansarea afacerilor, în special atunci când nu ai un mentor alături, este complicată. Mai exact, complicată este calea de creștere a afacerii și de transformare a ideii într-o sursă de venit. Bani.md a provocat mai mulți antreprenori să ofere mai multe detalii despre primii pași. I-am întrebat despre sursele investite și dedesubturi. Aceste istorii le vom publica în cadrul „Rețete de afaceri”.  

Denumirea afacerii: Laminat Showroom

Activitate: Comercializare de pardoseli laminate și parchet din lemn de stejar și accesorii adiționale (plinte în asortiment, straturi de protecție, elemente de design interior etc.).

Buget pentru lansare: 1500 euro (Chirie spațiu comercial și mobilier);

Timp necesar pentru lansare: 2-3 luni;

Timp necesar pentru recuperarea investițiilor: cel puțin 1 an; 

"Ingrediente" necesare pentru lansarea afacerii: 

  • Identificarea furnizorilor și stabilirea relațiilor comerciale;
  • Aparat de casă și lucru cu acesta;
  • Stabilirea unui sistem de logistică. 

Rețete de afaceri: Showroom pentru pardoseli laminate și parchet din lemn. Despre Buget și în cât timp se răscumpără investițiile

Laminat Showroom este o afacere lansată de o familie tânără: Veniamin și Daniela Chiorescu.

Au lansat această afacere din dorința de a activa pentru sine, pentru familie și pentru a fi implicat într-o activitate care bucură sufletul. Totodată, lansarea afacerii a fost alimentată și de necesitatea de a face ceva pentru trai, pentru existență, pentru urmași, spun fondatorii. 

Inițial, pentru lansarea afacerii, au investit 1500 de euro. Acești bani, în mare parte, au fost cheltuiți pentru chiria oficiului și achiziționarea mobilierului pentru amenajarea acestuia. 

Timp necesar pentru lansare a fost de 2-3 luni. "A fost timp utilizat pentru a învăța să fim activi pe piață și să respectăm pașii de deschidere a unei afaceri". Fiind la început de cale, nu au prevăzut toate detaliile de la bun început, motiv pentru care le este complicat să spună care este perioada completă în care au recuperat investițiile. Mai mult, bugetul de lansare a fost insuficient, iar investițiile pentru desfășurarea afacerii nu au fost sistematice. 

O mare parte din ingredientele necesare pentru desfășurarea afacerii le-au cunoscut pe drum, abia în procesul de lucru. La capitolul ingrediente necesare pentru desfășurarea afacerii, tinerii numesc aceste lucruri: furnizori, aparat de casă și lucru cu acesta, inventarierea sistematică a stockurilor de marfă, stabilirea unor marje de preț la produse, crearea ofertelor comerciale. Ulterior, odată cu realizarea importului activ înveți și afli lucruri ce țin de pur birocratic de acte, logistica transportului, proprietăți ale produselor, contracte și dealeri, brokeri vamali. 

În momentul lansării afacerii, în cadrul companiei activau două persoane - cele care au și fondat afacerea. Uletior au crescut numărul angajaților pentru a sistematiza eficiența lucrului, implicând consultanți în vânzare în showroom, contabili, șoferi, manageri logistică și transport, depozitari și specialiști în promovare.

Cele mai mari obstacole pe care le-au întâlnit în desfășurarea afacerii au fost cele referitoare aspectului financiar și birocratic. Lucrul cu hârtiile este unul absolut important în orice afacere. Le-au depășit prin informare continuă și insistență. 

De ce au avut nevoie mai mult atunci când lansezi o asemenea afacere? După spusele antreprenorilor - de motivație și răbdare. Restul vine de la sine. 

Dacă dorești și tu să povestești experiența pe care ai obținut-o în momentul lansării afacerii, scrie-ne un e-mail cu titlul "Rețete de afaceri" pe adresa contact@bani.md

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000