Bani.md

Reținuți pentru că plantau și comercializau marijuana! Au urmat cursuri de "autoinstruire" în Olanda (VIDEO)

Reținuți pentru că plantau și comercializau marijuana! Au urmat cursuri de

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul Nord, împreună cu colaboratorii Direcției Antidrog a INI al IGP, au desfășurat luni, 8 aprilie, o serie de percheziții la domiciliile mai multor persoane, suspectate de punerea în circulație a drogurilor de tip „marijuana” și „subutext”, pe teritoriul municipiilor Chișinău și Bălți.

Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal intentat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pe faptul  producerii, preparării, păstrării, transportării, distribuirii și comercializării drogurilor sub formă de „marijuana”, inclusiv și altor tipuri  de droguri obținute pe cale sintetică în proporții deosebit de mari, de un grup criminal organizat.

În urma efectuării perchezițiilor la domiciliile  făptuitorilor, a fost depistată o seră artizanală pentru creșterea plantelor și anume „marihuana”, utilaj artizanal pentru îngrijirea plantelor, „marijuana”, cântare electronice și alte obiecte.

De asemenea, au fost depistate și ridicate cantități impunătoare de droguri de tip „marijuana”, destinate realizării ulterioare, valoarea cărora se estimează la 8 000 000 lei.

Totodată, s-a constat că suspecții au urmat cursuri de autoinstruire  în străinătate și anume Olanda, cu privire la cultivarea plantelor de marihuana.

Drept urmare a acțiunilor de urmărire penală întreprinse de către procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații al INI au fost reținute cinci persoane, cu vârstă cuprinsă între 24 și 26 ani, originari din raionul Fălești.

În privința acestora, procurorii urmează să solicite aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată, suspecții riscă o pedeapsă  cu închisoare de la 7 la 15 ani. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000