Rezultate oficiale de la CEC: Maia Sandu este prima femeie președintă aleasă de popor. Urmează validarea mandatului (VIDEO)

CEC a prezentat datele oficiale, după procesarea a 99,91% din numărul total de procese verbale.

Lidera PAS, Maia Sandu, a fost aleasă prima femeie drept președintă a Republicii Moldova, în cadrul turului doi al scrutinului prezidențial de ieri, 15 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a prezentat datele oficiale, după procesarea a 99,91% din numărul total de procese verbale.

Astfel, Maia Sandu a acumulat un punctaj de peste 57,74%, ceea ce constituie votul a 942 694 alegători, iar Igor Dodon 42,26% sau votul a 690 061.

Conform rezultatelor, Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale 2020, în cadrul turului doi de scrutin, devenind astfel prima femeie președintă, în cei 30 de ani de la Declararea Independenței.

Potrivit CEC, procedural CEC are la dispoziție 3 zile pentru a analiza procesele verbale pe suport de hârtie, care sunt remise către Comisie, întrucât până în prezent au fost procesate datele în format digital.

Ulterior, rezultatele finale vor fi trimise spre Curtea Constituțională pentr ua valida alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

Datele prezentate de către CEC poartă deocamdată un caracter preliminar, deoarece au fost procesate 99,95% din numărul total de procese verbale, adică 2 142 din cele 2 143, urmând să fie numărate voturile din ultima secție de votare din Sacramento. 

 

Alte stiri

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcția de Președinte a fost ales cu vot unanim dl. Stanislav Rusu, directorul Societății pe Acțiuni ”TRACOM”.

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau reutilate din transport marfar în transport pentru pasageri. De asemenea, noua lege creează condiții pentru abuzuri și evaziuni fiscale.

Ultimele ȘTIRI

Moldindconbank a lansat primul bancomat full contactless din țară!

PRIMUL BANCOMAT FULL CONTACTLESS DIN MOLDOVA

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcți...

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau r...

Victor Pușcaș: Dreptul la Internet trebuie să fie stipulat în Constituția Republicii Moldova

DREPT CONSTITUȚIONAL

17,5 milioane Euro vor fi oferite de BERD și MAIB pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii din țară

MAIB ȘI LINIA DE CREDITARE EU4BUSINESS-BERD

Vezi toate știrile