Bani.md

Rezultatele expertizei: Din ce cauză a izbucnit incendiul din depozitul de pe strada Uzinelor din capitală

Rezultatele expertizei: Din ce cauză a izbucnit incendiul din depozitul de pe strada Uzinelor din capitală

Cauza producerii incendiului de pe strada Uzinelor din Chișinău, în urma căruia au decedat două persoane, este un scurt circuit, produs din cauza faptului că un agent economic utiliza aparate de încălzire, cu încălcarea normelor antiincendiare.

Adjunctul procurorului municipiului Chișinău, Ruslan Popov, a declarat pentru IPN, că expertiza a fost finalizată la sfârșitul săptămânii trecute.

De asemenea, în următoarele trei săptămâni se va stabili și mărimea prejudiciilor provocate agenților economici care dețineau bunuri în depozitul dat. 

Potrivit sursei, procurorii pregătesc și ordonanța de punere sub învinuire pentru neîndeplinirea dispozițiilor organelor de stat de supraveghere antiincendiară, precum și pentru încălcarea cu rea-voință a regulilor de protecție contra incendiilor.

Legea prevede în acest caz amendă în mărime de la 550 la 850 de unități convenționale sau închisoare până la doi ani. De asemenea, agentul economic poate fi obligat de instanță să recupereze prejudiciile provocate în urma incendiului.

Amintim că, în dimineața zilei din 11 noiembrie,2016, un incendiu de proporții a izbucnit la un depozit de pe strada Uzinelor din Chișinău. Din nefericire, unul dintre pompierii care au intervenit pentru a lupta cu flăcările, și-a pierdut viața, osemintele unei femei cuprinse de flăcări fiind identificate mai târziu de către salvatori. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000