Bani.md

Ridicarea provizorie a permiselor de conducere. Un nou articol ar putea apărea în Codul Contravențional

Ridicarea provizorie a permiselor de conducere. Un nou articol ar putea apărea în Codul Contravențional

Șoferii ar putea rămâne provizoriu fără permis de conducere. Conform unui proiect propus spre consultări publice, în Codul contravenţional al Republicii Moldova se instituie o măsură de siguranţa, prin introducerea unui articol nou „Articolul 4398. Ridicarea provizorie a permisului de conducere a vehiculelor”.

Ridicarea provizorie a permisului de conducere a vehiculelor constă în interzicerea temporară persoanei fizice de a conduce vehicule prin ridicarea permisului de conducere pînă la pronunţarea hotărîrii judecătoreşti asupra cauzei. Ridicarea provizorie a permisului de conducere a vehiculelor are drept scop înlăturarea unei stări de pericol şi/sau prevenirea săvîrşirii unor fapte socialmente periculoase în traficul rutier

Potrivit proiectului, instanţa de judecată va examina în cel mult 3 zile de la data depunerii demersului agentului constatator cu privire la ridicarea provizorie a permisului de conducere a vehiculelor, cu emiterea unei încheieri sau respinge demersul cu restituirea permisului. 

Termenul executării măsurii de siguranţă de ridicare provizorie a permisului de conducere a vehiculelor, se include în termenul de executarea a sancţiunii de privare de drept special de a conduce vehicule.

De menționat că proiectul este propus spre consultări publice și urmează să ajungă pe masa Guvernului.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000