Românii au cheltuit peste 7 miliarde de euro pe vacanțele în străinătate

15 Feb. 2023, 09:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Feb. 2023, 09:57 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Românii au cheltuit pe vacanţele în străinătate peste 7 miliarde de euro, arată datele Băncii Naţionale a României. Spre comparaţie, în 2019, cel mai bun an al turismului local şi mondial deopotrivă, românii au lăsat în străinătate 5,3 miliarde euro, scrie ZF.

Astfel, în 2022, românii au cheltuit cât pentru cei doi ani de pandemie. În 2020, suma lăsată de români pe călătoriile în străinătate a fost de doar 2,6 miliarde euro, iar în 2021, de 4,4 miliarde euro, conform BNR. Creşterea sumei lăsate de români în afară a fost susţinută atât de apetitul de a călători al românilor, cât şi de o creştere a preţurilor, mai ales în Europa.

„Am văzut şi noi, în activitatea noastră, o explozie a cererii pentru anumite destinaţii. Au fost doi ani de restricţii parţiale sau totale, iar oamenii au acumulat bugete pentru călătorii, bugete pe care nu le-au folosit. Cine n-a plecat în 2020 şi 2021 şi-a permis o vacanţă mai mare anul trecut sau chiar 2-3 mai mici”, spune Dumitru Luca, preşedintele Asociaţiei Naţioanale a Agenţiilor de Turism.

O contribuţie la suma record raportată pentru anul trecut a avut-o creşterea preţurilor din Europa, lucru resimţit în principal de cei care au ales să îşi cumpere o vacanţă last-minute. Preţurile au crescut atât la bilete de avion, cât şi la cazare sau alte servicii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău