Bani.md

Rusia va oferi 500 de autorizații pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești prin Ucraina

Rusia va oferi 500 de autorizații pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești prin Ucraina

Federația Rusă urmează să acorde în regim de urgență 500 de autorizații suplimentare pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei pentru a fi exportate în Rusia. Despre aceasta anunță președintele Igor Dodon, care menționează că la o astfel de înțelegere a ajuns ca urmare a unei discuții telefonice cu reprezentantul special al președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak.

„Este o măsură urgentă menită să deblocheze situația excepțională, care s-a creat în rândul exportatorilor noștri în ultimele zile. Însă este nevoie urgent de negocieri la nivelul ministerelor de profil, pentru a asigura exportul produselor moldovenești în Federația Rusă fără impedimente până la sfârșitul acestui an”, menționează șeful statului într-un mesaj pe Facebook.

Totodată, Dodon contează pe o implicare mai activă a ministerului de ramură al Republicii Moldova în soluționarea a astfel de probleme. Potrivit șefului statului, sprijinul pentru producătorii moldoveni este o sarcină comună pentru conducerea țării.

Amintim că, în urma unei vizite efectuate iarna trecută în Federația Rusă, președintele Igor Dodon a anunțat că toate tipurile de mărfuri moldovenești pot fi exportate din 31 ianuarie 2019 pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei. Rusia a permis tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei, după ce acest fapt a fost interzis de Guvernul Federației Ruse în decembrie 2018.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000