Rușii nu mai sunt principalii investitori ai R. Moldova! Au „zburat” de pe locul 1, fiind înlocuiți de europeni

Rusia nu mai este lider la capitolul investiții directe în economia Republicii Moldova. Conform ultimului raport al Băncii Naționale, investitorii ruși au ajuns abia pe locul 6, fiind devansați de țări europene.

Rusia nu mai este lider la capitolul investiții directe în economia Republicii Moldova. Conform ultimului raport al Băncii Naționale, investitorii ruși au ajuns abia pe locul 6, fiind devansați de țări europene.

Astfel, datele BNM pentru anii precedenți (până în 2016), arată că Rusia se clasa pe locul 1 după stocul investițiilor directe. Investițiile rușilor erau de circa peste 200 de milioane de dolari în 2016 și au scăzut până la  puțin peste 70 de milioane de dolari în 2017.

În 2017, cei mai mari investitori au fost cei din Olanda, pe locul doi clasându-se cei din Spania. De menționat că în anii 2015-2016, Olanda ocupa locul 2 la capitolul investiții directe, iar Spania nici nu se afla în top 10.

Locul 3, 4 și 5, pentru anul 2017, sunt ocupate de Franța, Cipru și România, iar Rusia a ajuns tocmai pe locul 6. După Rusia se află Germania, SUA, Italia și Marea Britanie.

Rușii nu mai sunt principalii investitori ai R. Moldova! Au „zburat” de pe locul 1, fiind înlocuiți de europeni

Principalele activități economice care au beneficiat de investiții străine (conform stocului de investiții directe sub formă de capital propriu) sunt:  activitățile financiare și de asigurări (26,5%) și industria prelucrătoare (25,9% ) din stocul de investiții străine directe sub formă de capital propriu. Alte activități care au atras investitori străini au fost comerțul, industria energetică, informațiile și comunicațiile, transportul și depozitarea, tranzacțiile imobiliare.

Alte stiri

O nouă rundă de privatizări. Ce obiecte sunt licitate și care este termenul limită de depunere a cererilor

Agenția Proprietății Publice anunță pentru perioada 25 septembrie - 13 noiembrie 2020, desfășurarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat.

Moldova Business Week-2020 va fi organizată în Chișinău, în noiembrie

Evenimentul Moldova Business Week-2020 va fi organizat în Chișinău în ultima decadă a lunii noiembrie.

BRAND DE LUX: Gucci

Gucci este al doilea cel mai valoros brand din lume din industria de lux.

Covifor – medicamentul contra coronavirus este adus de Dita EstFarm în RM

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, care a fost aprobat de UE și SUA, pentru tratarea coronavirusului a ajuns astăzi în Republica Moldova, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile