Scumpirile aduc mai mulți bani în haznaua statului. Din ce surse vor fi compensate tarifele la gaz și căldură

17 Nov. 2021, 11:47
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
17 Nov. 2021, 11:47 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Ministerul Finanțelor estimează că la sfârșitul anului 2021 încasările din TVA vor crește cu 767,8 mil. de lei. Acest lucru se datorează majorării importurilor, dar și a scumpirilor care au avut loc în ultima perioadă.

Doar în zece luni, finanțele spun că TVA încasat de la vamă a fot de 21,4 miliarde de lei, iar la fisc încasările s-au majorat cu 15%.

În cadrul Comisiei economie buget și finanțe, reprezentanții Ministerului Finanțelor susțin că urmare a majorării încasărilor din TVA, 421,7 mil. de lei au fost alocate politicilor în domeniul social și 201 mil. de lei au fost direcționați pentru compensarea facturilor la gaz și căldură pentru luna decembrie.

Totodată, pentru ajutorul familiilor social-vulnerabile în perioada rece a anului a fost majorată suma la 700 mil. de lei de la 500 mil. de lei.

Totodată, Ministerul Finanțelor planifică până la sfârșitul anului intrarea primei tranșe de 78,3 mil. USD din acordul cu FMI. În context, finanțele susțin că datoria externă este preconizată să se majoreze cu 1,4 miliarde de lei și va constitui 85,4 miliarde de lei cu o pondere de 36,7% din PIB.

Pentru sfârșitul anului 2021 sunt planificate venituri în sumă de 45,8 miliarde de lei și cheltuieli 57,6 miliarde de lei. Deficitul bugetar va fi de 11,7 miliarde de lei.

Realitatea Live

13 Aug. 2022, 19:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2022, 19:22 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. „Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”, a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. „Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare”, se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău