Scurt, clar și cuprinzător: 7 sfaturi pentru supraviețuirea financiară

18 Iul. 2021, 07:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
18 Iul. 2021, 07:47 // Actual //  Otilia Cotruța

1. Venit permanent.

Acest lucru este evident, dar și cel mai bun mod de a te asigura împotriva problemelor materiale este să ai un venit regulat. Chiar dacă sunteți independent, obțineți un flux constant de numerar din altă parte pentru a vă acoperi cheltuielile zilnice. Economisiți-vă timpul. Efectuați numai acele sarcini care necesită o producție maximă de la dvs. și sunt evaluate mai mult. Nu faceți comisioane dacă știți că puteți face mai mult. În căutarea unui vis, acoperiți doar costurile de funcționare.

2. Venituri suplimentare.

Oricine acordă atenție situației lor financiare astăzi știe despre această tactică de la cel puțin o duzină de experți diferiți. Aveți mai multe fluxuri de venituri. Nu vă bazați doar pe principalul dvs. venit. O afacere la domiciliu este un început minunat. Gândește-te ce altceva poți face bine. Ce abilități suplimentare aveți la cerere și bine plătite. Tutoratul, masajul, cusutul sunt exemple de surse de venituri suplimentare demne. De asemenea, gândiți-vă la diferitele moduri în care ați putea primi bani fără prea multă implicare personală. Prin deschiderea accesului la afacerea dvs., puteți obține un flux de numerar care nu va depinde doar de propriile eforturi. Reclamele și alte forme de publicitate pot fi, de asemenea, foarte benefice.

3. Menținerea conexiunilor.

Indiferent de circumstanțele din viața ta, evită izolarea. Construiește relații bune cu oamenii. Veți avea întotdeauna nu numai persoane către care vă puteți adresa, aflându-vă într-o situație financiară dificilă, ci și veți avea un cerc de încredere și sprijin moral. Nu uitați să vă susțineți singuri prietenii, atât din punct de vedere moral, cât și financiar. Deci viața ta va deveni mult mai bogată.

4. Plătește-te mai întâi.

Acest lucru a fost menționat anterior, dar nu va fi inutil să se repete. Puneți deoparte o parte din veniturile dvs. înainte de a plăti pe altcineva. Inclusiv statul. Ascundeți-vă depozitul cât puteți și nu îl atingeți. Economisiți bani care ar putea acoperi cel puțin 3 luni de cheltuieli de viață sau, mai bine, toate cele 6.

5. Planificați-vă cheltuielile.

Știi întotdeauna exact pe ce îți cheltuiești banii și știi cât de mult trebuie să ajungi la capăt. Respectați planul cât mai mult posibil și includeți contingențe în acesta. Păstrați alimentele și alte articole esențiale în limite rezonabile.

6. Știți cum să obțineți bani rapid.

Aflați ce proprietate vă poate fi vândută la un preț bun. Investițiile în aur și pietre prețioase pot fi de mare ajutor în vremuri de criză și inflație. Doar atunci când cumpărați, asigurați-vă că puteți vinde această proprietate, dacă este necesar. Alte articole pe care le puteți deține deja – precum instrumente muzicale, antichități și obiecte de colecție – pot crește bine în valoare atunci când sunt vândute la diferite licitații.

7. Să ai o strategie de ieșire.

Indiferent de ceea ce se întâmplă, amintiți-vă că totul este în mâinile voastre. Întotdeauna trebuie să știi ce să faci dacă ceva nu merge bine. Vă permit să aveți întotdeauna câteva fonduri disponibile la îndemână. Atâta timp cât ar fi suficient să ții circumstanțele sub control o vreme. Aveți o sursă de venit de rezervă. Disciplinați-vă și luați-vă inima pentru a vă aduce strategia la viață.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală