Bani.md

Scutiri de taxe pentru mașinile hibride și electrice: Guvernul refuză să susțină inițiativa unui deputat

Scutiri de taxe pentru mașinile hibride și electrice: Guvernul refuză să susțină inițiativa unui deputat foto simbol

Guvernul refuză să acorde scutiri la achitarea taxei pentru folosirea drumurilor, pentru șoferii care dețin o mașină electrică sau unul de tip hibrid. Cabinetul de miniștri a avizat negativ astăzi proiectul deputatului neafiliat Vladimir Cernat.

Proiectul prevedea ca șoferii care dețin o mașină electrică să fie scutiți de achitarea taxei pentru folosirea drumurilor din Republica Moldova, iar cei care au un autovehicul de tip hibrid – să achite doar jumătate din sumă.

Proiect: Mașinile electrice ar putea fi scutite de taxa de drum, iar mașinile hibride ar putea avea înlesniri

Deputatul menționează că proiectul este elaborat în scopul îmbunătățirii cadrului legal, în vederea stimulării achiziției și posesiei de autovehicule electrice și hibride, precum și promovării acestora, care va duce la reducerea gradului de poluare.

Guvernul însă, spune că scopul taxei pentru folosirea drumurilor este de a asigura cu resurse fondul rutier, iar „micșorarea acumulărilor în fondul rutier, poate cauza înrăutățirea stării părții carosabile a rețelei de drumuri publice, ceea ce la rândul său va majora impactul negativ asupra traficului rutier, prin majorarea timpului de parcurgere, precum și va afecta siguranța rutieră”.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000