Bani.md

Se va aloca 1 MILION de lei pentru Capitala Tineretului 2020

Se va aloca 1 MILION de lei pentru Capitala Tineretului 2020

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat astăzi, 7 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă Programul „Capitala Tineretului 2020", ediția a X-a. Programul presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-urilor naționale şi locale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale autorităților publice centrale.

Prezent la eveniment, secretarul de stat, Adrian Băluțel a menționat că Programul „Capitala Tineretului" vine să contribuie la apropierea administrației publice locale față de tineri prin consolidarea capacităților instituționale în procesul de dezvoltare a unui model eficient de implementare a politicilor de tineret la nivel local.„Această inițiativă îşi propune dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor şi valorificarea potenţialului acestora, precum și încurajarea dezvoltării de idei noi şi proiecte inovatoare ce privesc participarea activă a tinerilor în societate.", a afirmat oficialul.

La Program pot aplica autoritățile administrației publice locale de nivelul I, precum şi municipiile clasificate ca autorități ale administrației publice locale de nivelul II, cu excepţia mun. Chișinău și autorităților publice locale care au deținut titlul Capitala Tineretului în ultimii 3 ani.

Procedura de aplicare, direcțiile prioritare de intervenție, beneficiile pentru localitatea câștigătoare sunt stabilite conform Regulamentului de organizare și desfăşurare a Programului Capitala Tineretului.

Menționăm că data limită de depunere a dosarelor este 8 noiembrie, ora 17:00. Pentru mai multe detalii accesați AICI.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000