Bani.md

Șefa FMI, Christine Lagarde, spune că criptomonedele vor fi reglementate de lege: „Este inevitabil”

Șefa FMI, Christine Lagarde, spune că criptomonedele vor fi reglementate de lege: „Este inevitabil”

Şefa Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a afirmat că este doar o problemă de timp  pentru ca  criptomonedele să fie reglementate de guverne.

"Este inevitabil", a declarat aceasta în cadrul unui interviu oferit pentru CNNMoney. "Evident, este un domeniu în care avem nevoie de reglementări internaționale și de o supraveghere adecvată", a adăugat Lagarde.

Lagarde a spus că FMI încearcă în mod activ să împiedice utilizarea monedelor digitale în spălarea banilor sau finanțarea terorismului.  Aceasta  a precizat că Fondul trebuie să stabilească “cine ce face şi cine este licenţiat să facă ce face şi cine este monitorizat în mod corespunzător”.

De asemenea, înalți oficiali guvernamentali de la Forumul Economic Mondial de la Davos au dat de înțeles că în curând ar putea apărea reglementări în acest domeniu.

"Noi încurajăm fintech-ul, încurajăm inovația, dar vrem să ne asigurăm că toate piețele noastre financiare sunt sigure și nu sunt folosite pentru activități ilicite", a declarat Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Prim-ministrul britanic Theresa May a subliniat acest aspect, spunând că guvernul său ar are o atitudinefoarte seriosă față de criptovalute, „din cauza modului în care sunt folosite, în special de infractori.“

Amintim că Bitcoin a scăzut vinerea trecută sub pragul de 8.500 de dolari, o cădere drastică de la maximele apropiate de 20.000 de dolari atinse la începutul lunii decembrie 2017.

De menționat că utilizarea monedelor virtuale nu este reglementată în Republica Moldova. Acestea  nu reprezintă o formă de monedă electronică în sensul Legii nr.114 din 18.05.2012 privind serviciile de plată și moneda electronică, iar activitatea privind emiterea și tranzacționarea lor nu este supusă supravegherii de către organul abilitat. Din aceste considerente, Banca Națională a Moldoveni subliniață că utilizatorii monedelor virtuale sunt expuși la o serie de riscuri.

Moneda virtuală: La ce riscuri se expun moldovenii atunci când o folosesc

Forbes: Topul celor mai bogați oameni în criptomonede

Rapperul 50 Cent a devenit milionar în Bitcoin, după ce și-a amintit de o investiție făcută acum câțiva ani

Bitcoin ar putea atinge 60.000 $ în 2018, chiar înainte de a se prăbuşi până la 5.000 $

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000