Bani.md

Șeful IGP: Echiparea și investirea în comportamentul polițiștilor sunt direcțiile prioritare pentru finanțare

Șeful IGP: Echiparea și investirea în comportamentul polițiștilor sunt direcțiile prioritare pentru finanțare FOTO: politia.md

Potrivit lui Alexandru Pînzari, accentul este pus, în special, pe consolidarea capacităților de comunicare a polițiștilor, scrie IPN cu referire la declarațiile șefului IGP făcute la emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

„Cu cât mai buni vom fi noi, cu cât mai mult vom comunica, cu atât mai bună va fi reacția cetățenilor. Dacă noi vom cuprinde toate păturile, vom ajunge la fiecare cetățean și vom demonstra că noi suntem profesioniști, că noi intervenim la timp, că noi comunicăm corect, așa și va fi răspunsul cetățenilor”, a spus șeful IGP.

În ceea ce ține de corupția printre polițiști, Alexandru Pânzari spune că anul trecut s-a redus semnificativ, de 4-5 ori, numărul de dosare intentate în baza faptelor de corupție în privința polițiștilor.

Totodată, au fost înregistrate de 4-5 ori mai multe autodenunțuri ale polițiștilor care mărturiseau că li s-a propus mită. Potrivit lui, încă mai sunt cazuri de corupție printre polițiști: „Noi lucrăm mult la prevenirea corupției. Facem instruiri despre riscul corupției, despre consecințele corupției”.

Șeful IGP își dorește ca polițiștii să fie mai activi în comunitate. „Vrem să facem în fiecare comunitate „consiliile de siguranță”, un instrument de interacțiune a formatorilor și cetățenilor din localitate unde se discută periodic care sunt problemele”, a menționat Alexandru Pânzari.

Referitor la campania electorală, Alexandru Pânzari spune că polițiștii nu primesc indicații politice și că aceștia vor asigura ordinea publică în toată țara în această perioadă.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000