Bani.md

Serge Zănoagă: „Orice activitate antreprenorială e în folosul omenirii. Dacă este altfel- ea se arde”

Serge Zănoagă: „Orice activitate antreprenorială e în folosul omenirii. Dacă este altfel- ea se arde”
Foto: facebook.com/ Ion Plamadeala

Serge Zanoagă, fondatorul și directorul Umbrela Film & Animation, este unul dintre speakerii care a inspirat astăzi participanții de la Bizzland, un eveniment organizat de Junior Chamber International. Acesta a vorbit despre cum a pornit o afacere fiid, de fapt, regizor de profesie.

Citește și: 

Interviu cu și despre Serge Zanoagă: „Am apucat să fac business din foame. Din dorința de a câștiga”

Câteva dintre ideile pe care le-a relatat Serge Zănoagă participanților Bizzland, le puteți citi în continuare:

1. „Cu cât înțelegi mai repede ce vinzi, cu atât mai repede o faci în folosul omenirii fiindcă orice activitate antreprenorială este în folosul omenirii. Ori , dacă este altfel, ea se termină foarte repede. Ea se arde, se consumă și după asta nu mai este niciun fel de business”

2. „Sinceritatea este foarte importantă pentru mine. Sinceritatea. Întotdeauna sinceritatea. Nu față de alții, dar față de tine. 

Nu vă mințiți niciodată. 

Știți care este cel mai mare pericol atunci când vă mințiți? - Este atunci când nu îți poți calcula resursele de care dispui. În momentul în care nu înțelegi de ce resurse dispui, îți propui niște scopuri pe care îți va fi foarte complicat să le îndeplinești. Începi să faci „Batman Management””

3. „Nu îți fie frică să recunoști greșelile și că ai pierdut. Asta te va ajuta să nu calci a doua oară pe aceeași greblă. Oamenii care se feresc să se simtă „învinși” se feresc de orice în viața asta.”

4. „Noi (Umbrela Film & Animation) producem proprietate intelectuală. Noi numim asta video animate în tehnică 2D. Noi creăm un instrument care poate să zică despre un anumit produs sau serviciu în așa fel încât să creeze un „WOW Effect”. Noi vindem „WOW Effect”-ul.”

5. „Nu mă apuc să fac un lucru dacă nu știu că îl voi putea face și mâine. Dacă începi să faci un lucru, trebuie să îi poți asigura continuitatea, altfel nu va funcționa”. 

6. „Do. Think. Do Better.” sau „Fă. Analizează. Îmbunătățește ceea ce faci.”

7. „Business-ul nu-l poți face nedesciplinat”

8. „Nu lăsa mâinile în jos. Acesta e cel mai rău ce se poate întâmpla. Business-ul înseamnă asumarea riscurilor.”

9. „M-a sunat mama și m-a întrebat:

- Cum îți merge?

- E greu. 

- E chiar atât de rău?!

Atunci eu m-am enervat și am zis:

- Mama, „rău” și „greu” sunt lucruri diferrite.

Așa că... greu va fi mereu, dar să nu lăsați mâinile în jos.”

BIZZLAND este un eveniment dedicat atât membrilor cât şi non-membrilor JCI, tinerilor lideri și antreprenori și cetățenilor activi din Moldova, esența căruia este de a împărtăși informații valoroase în domeniul dezvoltării personale și a afacerii, de a face schimb de experiență și networking calitativ, într-o ambianţă neobişnuită şi plăcută.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000