Bani.md

Sesizarea PDM-ului împotriva deciziilor luate azi la Parlament, pregătită pentru a fi depusă la CCM

Sesizarea PDM-ului împotriva deciziilor luate azi la Parlament, pregătită pentru a fi depusă la CCM

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va ataca pe toate căile legale deciziile luate astăzi în cadrul Parlamentului, pe motiv că acestea au un caracter ilegal și contravin Constituției. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele PDM Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă. În acest sens PDM a pregătit deja o sesizare la Curtea Constituțională (CCM) pentru a ataca decizia de numire a așa zisului președinte al Parlamentului.

"Ceea ce vedem astăzi în Parlament are un caracter ilegal. Există Constituția, care este garantul constituției și a spus clar că Parlamentul de azi este nelegitim. Tot ce se întâmplă azi va fi atacat pe căile legale", a declarat Candu.

De asemenea, Andrian Candu a anunțat că PDM va cere investigarea de către organele statului a declarațiilor lui Igor Dodon, prin care recunoaște că PSRM este finanțat din exterior. "Legat de finanțarea ilegală a PSRM, ridică mari semne de întrebare legitimitatea PSRM și a alegerilor din 24 februarie. Iată de ce vom solicită tuturor autorităților să investigheze acest caz. Tot ce se întâmplă denotă că politicul a eșuat în luarea unei decizii de guvernare responsabile", a subliniat vicepreședintele PDM.

În același timp, Andrian Candu a ținut să reitereze că toate instituțiile statului vor funcționa în regim obișnuit. "Cei care vor încerca să implementeze deciziile  adoptate astăzi vor răspunde conform legii. Autoritățile statului trebuie să aplice legea, Constituția dacă cineva va încerca să uzurpeze puterea în stat", a punctat Andrian Candu.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000