Și brandurile de lux - afectate grav de pandemie. Ce mișcări fac pentru supraviețuire

Pandemia de COVID-19 a afectat puternic cele mai mari grupuri de fashion de lux, Kering și LVMH, cele care dețin cunoscutele branduri Gucci și Dior. Vânzările au scăzut considerabil, dar dau semne de revenire pe piețele din Asia. În ciuda acestui fapt, reprezentanții companiilor rămân reticenți în ceea ce privește evoluția pieței până la finalul anului.

Pandemia de COVID-19 a afectat puternic cele mai mari grupuri de fashion de lux, Kering și LVMH, cele care dețin cunoscutele branduri Gucci și Dior. Vânzările au scăzut considerabil, dar dau semne de revenire pe piețele din Asia. În ciuda acestui fapt, reprezentanții companiilor rămân reticenți în ceea ce privește evoluția pieței până la finalul anului, scrie Wall-Street.

Grupul de fashion Kering, care deține brandul Gucci, rivalul LVMH, a privit cum vânzările scad cu 44% în al doilea trimestru din acest an. În ciuda semnelor de revenire de pe piață, în special cele înregistrate în China, a doua jumătate a anului rămâne nesigură.

În perioada aprilie-iunie, vânzările companiei Kering au scăzut cu 43,7%, ajungând la 2,2 miliarde de euro. În prima jumătate a anului, profitul a scăzut cu 53%, ajungând la 272,6 milioane de euro. Vânzările Gucci au scăzut cu 45% în perioada aprilie-iunie, iar cele ale Yves Saint Laurent, cu 48%.

CFO-ul companiei care este în spatele Gucci și Yves Saint Laurent susține că se observă o îmbunătățire a datelor financiare în Asia, care este așteptată să se extindă în Statele Unite și Europa, scrie retaildetail.eu.

Lipsa turismului și a călătorilor va afecta mult sectorul de fashion, anul acesta, iar pierderile din prima jumătate a acestui an nu vor fi compensate în a doua jumătate.

LVMH, lovit de pandemie

Vânzările LVMH au scăzut cu 27%, iar profitul cu 85%. Vânzările conglomeratului care deține Bulgari, Dior, Louis Vuitton și alte branduri de lux au scăzut cu 27%, ajungând la 18,4 miliarde de euro. Toate diviziile au avut de suferit de pe urma pandemiei, cea mai afectată fiind divizia de ceasuri și bijuterii, ale cărei vânzări au scăzut cu 38%.

Dacă profitul operațional a scăzut cu 68%, până la 1,6 miliarde de euro, profitul net a fost zero. CEO-ul companiei, Bernard Arnault, rămâne precaut în privința evoluției companiei, în ciuda semnelor pozitive înregistrate pe piața din China, menționează Wall-Street.

Burberry concediază 500 de angajați

Criza sanitară nu a ocolit nici retailerul englez Burberry, care a anunțat că va concedia 500 de angajați, inclusiv 150 de persoane din sediul din Marea Britanie, sperând să economisească 55 de milioane de lire sterline, după ce pandemia de Coronavirus a prăbușit vânzările.

În luna iunie, vânzările companiei au scăzut cu 20% comparativ cu anul trecut, iar englezii se așteaptă ca până în septembrie, acestea să înregistreze o scădere de 15%-20%.

Vânzările au scăzut cu 48% în perioada aprilie-iunie, iar în Europa și Orientul Mijlociu s-au micșorat cu 75%, în contextul în care multe magazine și centre comerciale s-au închis pentru a limita răspândirea noului Coronavirus.

Marks&Spencer dă afară 950 de angajați, în Marea Britanie

Retailerul Marks&Spencer va concedia 950 de angajați din sediul central și magazinele din Marea Britanie, în contextul pandemiei de Coronavirus care a afectat retailerii la nivel mondial.

Vânzările de haine s-au redus considerabil, ajungând la o scădere de până la 84%, a anunțat compania. Aproape 27.000 din cei 78.000 de angajați ai retailerului au beneficiat de indemnizația de șomaj tehnic.

Esprit, H&M și Zara închid magazine

Recent, Esprit a anunțat că va închide jumătate din magazinele pe care le are în Germania și va concedia 1.100 de angajați.

H&M va închide 170 de magazine anul acesta, din cauza pierderilor înregistrate pe fondul pandemiei de Coronavirus, iar Inditex, cel mai mare retailer de fashion din lume, ce deține brandurile Zara, Massimo Dutti, Bershka sau Stradivarius, a anunțat că va închide aproximativ 1.200 de magazine pentru a se concentra pe comerțul online.

 

Alte stiri

O nouă rundă de privatizări. Ce obiecte sunt licitate și care este termenul limită de depunere a cererilor

Agenția Proprietății Publice anunță pentru perioada 25 septembrie - 13 noiembrie 2020, desfășurarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat.

Moldova Business Week-2020 va fi organizată în Chișinău, în noiembrie

Evenimentul Moldova Business Week-2020 va fi organizat în Chișinău în ultima decadă a lunii noiembrie.

BRAND DE LUX: Gucci

Gucci este al doilea cel mai valoros brand din lume din industria de lux.

Covifor – medicamentul contra coronavirus este adus de Dita EstFarm în RM

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, care a fost aprobat de UE și SUA, pentru tratarea coronavirusului a ajuns astăzi în Republica Moldova, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile