Bani.md

Sindicatele din Marea Britanie pledează pentru 4 zile de lucru pe săptămână și 3 zile de odihnă

Sindicatele din Marea Britanie pledează pentru 4 zile de lucru pe săptămână și 3 zile de odihnă

Progresele tehnologice permit ca săptămâna de lucru să aibă patru zile, în loc de cinci. Acesta ar fi un obiectiv realist pentru majoritatea populației până la sfârșitul acestui secol. Subiectul a fost adus în discuție luni, 10 septembrie, de sindicaliștii din Marea Britanie.

Evoluția tehnologiilor și comunicațiilor ar trebui să reducă numărul de ore petrecut la locul de muncă. Aceasta este ideea de bază enunțată de secretarul general al Sindicatelor Marii Britanii, Frances O'Grady, la cea de-a 150-a reuniune anuală a organizației.

În secolul XIX, sindicatele au luptat pentru a obține o normă de 8 ore de muncă pe zi. În secolul XX, am câștigat dreptul la un week-end de două zile și la vacanțe plătite.

Deci, pentru secolul XXI, trebuie să ne ambiționăm pentru mai mult. Cred că în acest secol putem câștiga dreptul la o săptămână de lucru de patru zile, cu o remunerare decentă pentru fiecare. Este timpul să împărtășim posibilitățile noilor tehnologii, să nu le ia cei din vârf doar pentru ei înșiși”, a declarat secretarul general al sindicatelor englezești.

Presa britanică citează un raport al sindicatelor britanice, în care se menționează că 1,4 milioane de persoane lucrează 7 zile pe săptămână, în timp de 3,3 milioane persoane lucrează mai mult de 45 de ore pe săptămână. Sindicatele mai spun că după salariu, stresul și un program de muncă extins reprezintă cele mai mari îngrijorări.

Sindicatele au menționat companii precum Amazon ca fiind problematice, unde muncitorii spun că sunt tratați ca niște roboți.

O'Grady a cerut, de asemenea, primului ministru, Theresa Mai, să se retragă din funcție dacă nu poate să încheie o înțelegere Brexit care să protejeze locurile de muncă și drepturile muncitorilor.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000