Socialiștii mint de îngheață apele! Alaiba îi pune la colț: Împrăștie minciuni ca să poată fura

14 Iun. 2022, 13:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iun. 2022, 13:03 // Actual //  Lupu Eduard

În toată Europa (sau chiar lume) prețurile la motorină au crescut din cauza războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei și doar în Moldova – din cauza PAS-ului, susține deputatul PAS Dumitru Alaiba care îi contrazice pe socialiști. Aceștia dau vina pa partidul de la guvernare de scumpirile zilnice la carburanți.

Potrivit lui Alaiba, ei (socialiștii) doar asta știu cel mai bine. Să mintă și să fure. Să fure și să mintă. Să mintă ca să poată fura. Haideți să facem un efort să nu uităm cine sunt ei. Hoți de miliarde, spălători de bani, kuliokari și găinari, trădători de țară. Mai prudent când aplecați urechea la cuvintele lor.

„Mă gândesc mult la asta și cred că înțeleg sentimentul din societate. Este oarecum uman că, atunci când se întâmplă o criză ca asta, omul o să caute vinovatul, oricare vinovat. De dorit pe cineva mai la îndemână. Și cine e mai la îndemână decât cei pe care i-ai votat, cei care sunt la guvernare? Însă. Sunt lucruri pe care noi le putem influența și sunt lucruri pe care noi nu le putem influența. O să ne concentrăm pe ceea ce putem schimba. Compensații, facilități, creșterea veniturilor populației, măsuri de susținere a antreprenorilor. Pe cât se poate, din resursele disponibile. O să reparăm legi, o să scriem legi noi care să corespundă timpurilor complicate. Asta facem zi de zi”, spune Alaiba.

Trăim timpuri complicate, afirmă deputatul PAS, este o criză pe care nu noi am invitat-o, dar noi o vom gestiona. Atâta timp cât suntem la guvernare, suntem responsabili pentru această țară și pentru soarta oamenilor ei. Simțim asta. Și o să facem TOT ca să ajutăm oamenii și să protejăm economia. În doar jumate de an am dat mai multe compensații decât cei dinaintea noastră au făcut-o în întregul mandat. Și o să continuăm. Pentru că asta înseamnă să fii responsabil față de oameni. Să-ți pese.

„Sunt timpuri complicate, dar o să le trecem. În toată această nevoie, sunt și lucruri care ajută. Avem un guvern care nu fură, nu face scheme pe sărăcia oamenilor”, a punctat Alaiba.

Deputații socialiști au acuzat partidul de guvernământ PAS că s-ar face vinovat de scumpirile la carburanți. „Tariful ar fi fost altul dacă guvernanții nu s-ar gândi cum să adune bani cu orice preț la buget, pe seama cetățenilor, dar ar exclude/micșora acciza și TVA-ul la petrol”, spun socialiștii.

Prețul la carburanți înregistrează noi recorduri zilnice. Pentru mâine, 15 iunie, ANRE a stabilit un preț la benzină cu 0,09 bani mai mult – 33,86 de lei pentru un litru, iar un litru de motorină va costa 31,67 lei/litrul cu 0,33 bani mai mult.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

06 Feb. 2023, 17:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Feb. 2023, 17:29 // Actual //  Lupu Eduard

Toți consumatorii noncasnici vor primi compensații pentru primii 500 metri cubi (m.c.) de gaze consumați lunar, în perioada ianuarie-martie anul curent, în valoare de 12,27 lei (fără TVA) per 1 m.c.

Mecanismului de compensare, potrivit Ministerului Economi, sunt supuse și unele companii cu activități de bază, stabilite conform Clasificatorul Activităților din Economia Moldovei (CAEM).

Agenții economici selectați după acest clasificator vor primi compensații, în cazul în care factura lunară la gaze (fără TVA) reprezintă cel puțin 5% din valoarea livrărilor de mărfuri și servicii din luna respective. Valoarea totală pentru un consumator noncasnic, pe o perioadă de o lună, nu trebuie să depășească suma de 1,5 milioane lei. Din suma compensată se va exclude compensarea doar pentru primii 500 m.c.

Depunerea ultimei cereri la compensații, trebuie să aibă loc până la data de 12 mai 2023.

Agenții economici pot solicita compensațiile pentru gaze prin intermediul ghișeului unic de raportare electronică: https://raportare.gov.md/, completând formularul de solicitare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău