Societe Generale se retrage din Macedonia și Muntenegru

Societe Generale și-a vândut joi subsidiarele din Macedonia și Muntenegru, în linie cu planul de a se retrage de pe unele piețe din Europa de Est, într-o încercare de a-și majora profitabilitatea, transmite Agerpres.

Societe Generale și-a vândut joi subsidiarele din Macedonia și Muntenegru, în linie cu planul de a se retrage de pe unele piețe din Europa de Est, într-o încercare de a-și majora profitabilitatea, transmite Agerpres.

SocGen nu a precizat valoarea tranzacțiilor, dar a precizat că acestea vor majora indicele său de adecvare a capitalului Tier 1 cu aproximativ două puncte de bază și vor reduce activele riscante cu aproximativ 1,1 miliarde de euro. Tranzacția va duce de asemenea la costuri de 66 de milioane de euro pentru grupul bancar, care au fost deja incluse în rezultatele pe trimestrul patru din 2018, a informat Societe Generale.

Banca franceză a acceptat să vândă Societe Generale Muntenegru grupului ungar OTP, care își extinde prezența în regiune, iar Ohridska Banka Societe Generale din Macedonia băncii austriece Steiermaerkische Sparkasse. Cu o cotă de piață de 11,5%, Societe Generale Banka Muntenegru este a patra mare bancă din statul balcanic. OTP se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în următoarele luni, în funcție de obținerea aprobărilor autorităților de reglementare.

În 2017, Societe Generale anunța că se retrage din țările din Europa Centrală și de Est (CEE) în care nu este în top trei al cotei de piață, respectiv Bulgaria, Serbia, Macedonia, Republica Moldova și Muntenegru. Până în prezent, grupul francez și-a vândut subsidiarele din Serbia, Bulgaria, Albania, dar și afaceri din Belgia și Africa de Sud.

OTP Bank, cel mai mare grup bancar din Ungaria, are o prezență importantă și pe piața din România.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajați și 32 de milioane de clienți în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

Alte stiri

Cel mai unic iaht explorator din lume ar putea fi al tău pentru 12 milioane de dolari (FOTO)

Nu, nu este un concept de iaht. Este un trimaran eficient din punct de vedere energetic, din viața reală. Acesta navighează pe mări din 2012 și poate fi al tău contra sumei de 12 milioane de euro. De fapt, este posibil să fi văzut nava în porturile din întreaga lume, unde a atras întotdeauna atenția.

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

Facebook elimină limita de text de pe imaginile pentru reclame

Facebook nu va mai avea o limită pentru cantitatea de text a unei imagini - reclame, care reprezintă în prezent 20% din întregul spațiu creativ. Anunțurile cu bannere care conțin mai mult de 20% din text nu vor mai fi dezavantajate atunci când participă la licitație, potrivit unui post pe Twitter. al expertului în social media Matt Navarra.

Consumatorii de vin din România vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Moldova

Consumatorii de vin vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Republica Moldova, în campania “Vin în Moldova”, inițiată de Wine of Moldova împreună cu Carrefour România.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile