Bani.md

Șoferii de troleibuze, amendați de Poliție! Două unități de transport au fost interzise să iasă pe rută

Șoferii de troleibuze, amendați de Poliție! Două unități de transport au fost interzise să iasă pe rută

Polițiștii au împărțit amenzi șoferilor de troleibuze. Astăzi, angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au efectuat verificări la parcul de troleibuze nr.3 din sectorul Ciocana, pentru a evalua starea tehnică a unităţilor de transport. 

În urma verificării unităților de transport, poliţiştii au depistat încălcări ale legislaţiei, admise de către şoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare.

Astfel, au fost întocmite 13 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și cu aplicarea a câte 3 puncte de penalizare. Un proces-verbal a fost întocmit persoanei cu funcție de răspundere, fiindu-i aplicată amendă în mărime de 3000 lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice, totodată fiind înmânate prescripții cu termen de înlăturare a defecțiunilor depistate, cu termen de 5 zile, iar pentru două unități de transport a fost anulată ieșirea pe rută din motive tehnice.

Scopul Poliţiei Capitalei este de a responsabiliza şoferii şi administratorii privind respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităţilor de transport și de a preveni accidentele rutiere cu implicarea transportului public.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000