Bani.md

SONDAJ: Cine sunt moldovenii care cumpără mai des electrocasnice de la magazinele specializate//INFOGRAFIC

SONDAJ: Cine sunt moldovenii care cumpără mai des electrocasnice de la magazinele specializate//INFOGRAFIC
Foto simbol: publika.md

Jumătate din populația Republicii Moldova merge la magazinele de electrocasnice o dată pe an și mai rar, iar o treime - deloc. Totuși, unul din 10 moldoveni vizitează astfel de marketuri o dată la 6 luni. Majoritatea celor care merg la cumpărături de electrocasnice este reprezentată preponderent de cei căsătoriți, ce dețin studii universitare și au un venit lunar între 3 și 5 mii de lei. Sunt datele colectate de Magenta Consulting într-un nou sondaj. Compania de consultanță în marketing strategic a aflat, de asemenea, care sunt magazinele ce se bucură de o popularitate mai mare printre consumatori.

Tinerii - cei mai mari consumatori de aparate electrice

Grupul celor care fac cumpărături la magazinele de electrocasnice o dată în jumătate de an este reprezentat de tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, celibatari și cei care obțin un venit lunar de peste 5 mii de lei. 

Portretul demografic al cumpărătorului pentru fiecare magazin

Alina Electronics este mai popular printre femei, persoanele cu vârsta cuprinsă între 26-35 de ani, vorbitorii de limba rusă, persoanele cu un venit lunar între 2 și 3 mii de lei și cele ce dețin propria afacere. Magazinele Bomba sunt alese de către cei ce stau la oraș, sunt vorbitori de limba română, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, cei care obțin un venit lunar între 2 și 3 mii de lei și de asemenea peste 5 mii de lei și dețin propria afacere. Maximum este magazinul care se bucură de o atenție sporită din partea respondenților ce au împliniți cel puțin 26 de ani și cel mult 35 de ani, persoanele divorțate, casnice și liber profesioniste.

Rezultatele studiului realizat de echipa Magenta Consulting au stabilit portretul celui mai înrăit consumator de electrocasnice din țară. Astfel, cel care cel mai des pășește pragul unui magazin de electrocasnice este tânăr, a făcut studii superioare și are un venit lunar de peste 5 mii de lei. 

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting pe un eșantion probabilistic stratificat multistadial de 1100 de respondenți, cu o marjă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate în perioada 22 septembrie – 8 octombrie, 2015.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000