SONDAJ: Cine sunt moldovenii care cumpără mai des electrocasnice de la magazinele specializate//INFOGRAFIC

Jumătate din populația Republicii Moldova merge la magazinele de electrocasnice o dată pe an și mai rar, iar o treime - deloc. Totuși, unul din 10 moldoveni vizitează astfel de marketuri o dată la 6 luni. Majoritatea celor care merg la cumpărături de electrocasnice este reprezentată preponderent de cei căsătoriți, ce dețin studii universitare și au un venit lunar între 3 și 5 mii de…

Jumătate din populația Republicii Moldova merge la magazinele de electrocasnice o dată pe an și mai rar, iar o treime - deloc. Totuși, unul din 10 moldoveni vizitează astfel de marketuri o dată la 6 luni. Majoritatea celor care merg la cumpărături de electrocasnice este reprezentată preponderent de cei căsătoriți, ce dețin studii universitare și au un venit lunar între 3 și 5 mii de lei. Sunt datele colectate de Magenta Consulting într-un nou sondaj. Compania de consultanță în marketing strategic a aflat, de asemenea, care sunt magazinele ce se bucură de o popularitate mai mare printre consumatori.

Tinerii - cei mai mari consumatori de aparate electrice

Grupul celor care fac cumpărături la magazinele de electrocasnice o dată în jumătate de an este reprezentat de tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, celibatari și cei care obțin un venit lunar de peste 5 mii de lei. 

Portretul demografic al cumpărătorului pentru fiecare magazin

Alina Electronics este mai popular printre femei, persoanele cu vârsta cuprinsă între 26-35 de ani, vorbitorii de limba rusă, persoanele cu un venit lunar între 2 și 3 mii de lei și cele ce dețin propria afacere. Magazinele Bomba sunt alese de către cei ce stau la oraș, sunt vorbitori de limba română, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, cei care obțin un venit lunar între 2 și 3 mii de lei și de asemenea peste 5 mii de lei și dețin propria afacere. Maximum este magazinul care se bucură de o atenție sporită din partea respondenților ce au împliniți cel puțin 26 de ani și cel mult 35 de ani, persoanele divorțate, casnice și liber profesioniste.

Rezultatele studiului realizat de echipa Magenta Consulting au stabilit portretul celui mai înrăit consumator de electrocasnice din țară. Astfel, cel care cel mai des pășește pragul unui magazin de electrocasnice este tânăr, a făcut studii superioare și are un venit lunar de peste 5 mii de lei. 

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting pe un eșantion probabilistic stratificat multistadial de 1100 de respondenți, cu o marjă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate în perioada 22 septembrie – 8 octombrie, 2015.

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile