Bani.md

Specialiștii nu recomandă cetățenilor să se odihnească pe plaje sau să se scalde în lacurile din Chișinău

Specialiștii nu recomandă cetățenilor să se odihnească pe plaje sau să se scalde în lacurile din Chișinău

Specialiștii de la Centrul de Sănătate Publică din Chișinău nu recomandă chișinăuienilor să se aventureze la scăldat în lacurile din capitală și nici să se odihnească pe plaje.

Alexandru Nalba, medicul igienist al Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, abordat de IPN, susține că zonele de odihnă nu corespund cerințelor nici calitatea nisipului de pe plaje, nici calitatea apei. Floră patogenă nu a fost depistată. Dar s-au depistat depășiri la bacterii poliforme și escherichia coli, bacterie periculoasă pentru organismul uman.

Investigațiile de laborator au arătat că nisipul nu este poluat cu ouă de helminți, dar de obicei acestea se depistează când temperaturile sunt mai ridicate. Potrivit medicului igienist, în nicio zonă de recreere din cele șase nu a fost afânat nisipul până la sfârșit, scrie sursa citată.

Alexandru Nalba spune că, din punct de vedere sanitar-epidemiologic, situația este mai favorabilă în zona de recreere Parcul Nistrean de la Vadul lui Vodă: apa este curgătoare, cabinele de duș și WC-urile publice sunt amenajate corespunzător. În zona de agrement Vatra situația este cea mai proastă: apa este stătătoare și a început să înflorească.

Pe teritoriul municipiului Chișinău sunt șase zone de recreere aferente bazinelor acvatice: Parcul Nistrean din orașul Vadul lui Vodă, Vatra, Parcul Valea Morilor, Parcul Valea Trandafirilor, Parcul Râșcani și Parcul la Izvor.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000