Starea de urgență va fi restabilită în Franța începând de vineri

Guvernul francez a restabilit miercuri prin decret starea de urgență sanitară începând de vineri 17 octombrie, la miezul nopții, pe întreg teritoriul țării din cauza agravării epidemiei de COVID -19, relatează AFP, citat de Agerpres.

Guvernul francez a restabilit miercuri prin decret starea de urgență sanitară începând de vineri 17 octombrie, la miezul nopții, pe întreg teritoriul țării din cauza agravării epidemiei de COVID -19, relatează AFP, citat de Agerpres.

Acest anunț apare chiar înaintea unui discurs pe care președintele Franței Emmanuel Macron îl va rosti la ora locală 20.00 și în cadrul căruia, potrivit unor surse apropiate, ar trebui să anunțe restricții în mai multe orașe mari din țară, unde epidemia se extinde.

Aceste restricții - o „închidere nocturnă”, așa cum o numesc unele surse - ar putea fi impuse de la 21:00 (19:00 GMT) până la 06:00 (04:00 GMT) în cele mai afectate zone începând din acest weekend, precum Parisul și suburbiile, Marsilia, Lyon, Montpellier, Lille sau Toulouse.

Starea de urgență sanitară, care a fost ridicată pe 10 iulie, oferă un cadru legal pentru controlul anumitor restricții, inclusiv închiderea.

Agravarea epidemiei, descrisă drept „catastrofă pentru sănătate”, justifică declararea stării de urgență astfel încât să poată fi luate măsuri strict proporționale cu riscurile pentru sănătate, indică raportul Consiliului din miniștri. Epidemia de coronavirus a ucis peste 32.000 de persoane în Franța.

 

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile