Bani.md

START Creative Business Cup în Moldova. Poți câștiga până la 100 de mii de dolari

START Creative Business Cup în Moldova. Poți câștiga până la 100 de mii de dolari

Global Entrepreneurship Week Moldova (GEW) a dat astăzi startul concursului internatâțional Cupa Businessului Creativ (CBC).  Concursul se desfășoară în premieră în Moldova. Daniela Glodeanu, coordonatoarea proiectului a informat: „concursul se desfășoară în două etape. În perioada 21 iunie – 7 august, va avea loc etapa națională. În luna noiembrie, câștigătorul și o delegație din semifinaliști va reprezenta țara noastră la finala internațională, care va avea loc în Copenhaga, Danemarca”.

La concurs se pot înscrie conducătorii/reprezentanții unei companii, autorul unui proiect creativ de business fără statut juridic (doar în cazul în care, până la 1 august 2014 are loc înregistrarea în calitate de persoană juridică), care dezvoltă afaceri în design interior și vestimentar, arhitectură, film și radio, arta și meșteșuguri, radio și TV, parcuri de distracții, gastronomie, activități de agrement, precum și din alte domenii care implica idei creative.Cum să participi„Doritorii de a participa trebuie să completeze formularul de participare de pe site-ul gewmoldova.org, până pe 15 iulie 2014. Un juriu de specialitate va selecta semifinaliștii, care vor fi anunțați pe 17 iulie 2014. Pe 19 iulie, aceștia vor participa la un training în pitching (scrierea și prezentarea unei oferte de afaceri). Pe 26 iulie 2014 va avea loc un concurs de pitchuri, pentru ca pe 7 august să fie anunțat finalistul și echipa care va reprezenta țara noastră la etapa internațională din Danemarca”, a explicat Daniela Glodeanu.Premiile„Participanții vor concura pentru un număr mare de premii și titlul de cel mai bun antreprenor din lume din cadrul industriilor creative. Remarc faptul că în anul 2013, în cadrul CBC internațional s-au acordat premii care au depășit ca sumă valoarea de 100.000 de dolari”, a precizat Glodeanu.Printre persoanele care susțin mișcarea GEW se numără Prințul Charles al Marii Britanii, Bill si Hillary Clinton.

„Anul acesta ne propunem sa lansăm o provocare persoanelor întreprinzătoare să își asume rolul de creatori și factori de decizie a economiei noastre. Moldova depinde foarte mult de noi, de fiecare și de încrederea pe care o avem în conturarea unui viitor prosper. Cu atât mai mult când ecosistemul se schimbă datorită situației geopolitice și a oportunităților noi. Desigur suntem conștienți că sunt și constrângeri dar cred ca doar prin cooperare, răbdare și așteptări realiste putem aduce schimbări pozitive în societatea noastră”, menționează Olesea Forună, președinte GEW Moldova.

 
Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000