Ștefan Vodă – „Capitala Tineretului 2022”! MEC va oferi suport financiar de aproximativ 1 milion de lei

15 Nov. 2021, 15:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Nov. 2021, 15:32 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Învingătorul concursului național „Capitala Tineretului 2022″ a fost desemnat orașul Ștefan Vodă. Localitatea câștigătoare a fost stabilită în baza deciziei Comisiei de evaluare instituită de către Ministerul Educației și Cercetării.

Conform regulamentului, în cadrul Programului ,,Ștefan Vodă – Capitala Tineretului 2022″, vor fi desfășurate o serie activități de tineret organizate de autorităţile administrației publice centrale și locale, organizațiile necomerciale, partenerie de dezvoltare și societatea civilă.

Pentru derularea programului, Ministerul Educației și Cercetării va acorda un suport financiar în valoare de cca 1 milion de lei, iar autoritățile locale vor contribui cu peste 400 de mii de lei.

În cadrul concursului, aplicantul or. Ștefan Vodă, a propus cca 51 de activități de tineret printre care organizarea Hackathonului „Antreprenoriatul social – Be Change”; a concursului de Granturi pentru susţinerea iniţiativelor de antreprenoriat ale tinerilor; Forumul naţional „Tinerii schimbă Moldova”; Iarmarocul profesiilor; evenimente TEDx Talks etc. La fel, vor fi organizate o serie de activități tematice îndreptate spre consolidarea spiritului civic al tinerilor;  promovarea unui mod sănătos de viață; crearea oportunităților de petrecere a timpului liber; dezvoltarea culturală, educaţională şi antreprenorială.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează tinerii și organizațiile de tineret, care au propuneri de activități relevante ce pot fi desfășurate în cadrul Programului  ,,Ștefan Vodă – Capitala Tineretului 2022″, să compleze formularul din acest link: https://bit.ly/capitalatineretului2022.

MEC încurajează toți tinerii să beneficieze de toate oportunitățile oferite de Programul „Capitala Tineretului 2022″.

Realitatea Live

28 Mai 2023, 20:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mai 2023, 20:17 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia are un nou stat susținător. Cuba a anunțat că va accepta plata cu ruble rusești în magazinele și restaurantele din țară, în ciuda sancțiunilor colective impuse de țările occidentale.

Trei bănci rusești au decis să-și deschidă filiale locale în Cuba, iar cardurile MIR rusești au început din  să poată fi folosite la bancomatele cubaneze martie 2023. Printre serviciile bancare care au devenit posibile în țara din America Latină se numără retrageri de numerar în ruble, dar și convertirea acestora în peso, moneda locală, potrivit Rio Times Online.

Vestea vine în contextul intențiilor de relansare a relațiilor bilaterale dintre Moscova și Havana, cu posibilitatea deschiderii de legături maritime și portuare directe și oferta făcută de guvernul cubanez Rusiei de a folosi terenul din țară timp de 30 de ani pentru închiriere.

Sistemul de plată rusesc MIR rusesc, care utilizează carduri emise în Rusia, pot fi acceptate la plăți și în Vietnam, Coreea de Nord și în alte țări foste republici sovietice, precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Oseția de Sud și Abhazia.

Rubla nu este departe; de la începutul anului, a pierdut 16% din valoare față de dolar (80,16) și 13% față de euro (86,35). Comisia Economică pentru America Latină și Caraibe (CEPAL) estimează că economia cubaneză va crește cu 1,5% în 2023, dar rămâne în scădere de la 2,0% în 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău